Hülye vicc: feltörték Dallas biztonsági rendszerét és 156 légvédelmi szirénát kapcsoltak be

2017. április 10.
3.3731
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Hogy mire nem képesek manapság a hackerek, azt ismét nagyon jól megmutatja egy Amerikában történt eset, aminek részeként vélhetően pár unatkozó tinédzser úgy döntött, hogy ráhozza a frászt Dallas lakosságára.

Ennek megfelelően feltörték azt a biztonsági rendszert, amivel a város nagy viharok idején figyelmezteti a lakosságot például egy közelgő tornádóra, vagy valami más bajra, ennek megfelelően 156 légvédelmi sziréna kapcsolódik a rendszerhez, amelyek szükség esetén egyszerre képesek felverni a helyieket akár az éjszaka kellős közepén.

Pontosan ez történt múlt pénteken is, amikor 23 óra 40 perckor a város szirénái megszólaltak, és több mint másfél órán át megállás nélkül szóltak , míg végül az illetékeseknek sikerült a bizonyított hackertámadást elhárítaniuk, és a szirénákat elhallgattatniuk.

A történtekről a The Dallas Morning News számolt be, akik elmondták, hogy a város lakói szinte megállás nélkül hívták a 911-et, hogy megtudják a vészjelzés forrását, és több helyen kisebb pánik is kitört , hiszen mivel hurrikánszezon éppen nincsen, ezért sokan egy terrortámadásra gyanakodtak.

Amint azonban kiderült, a szirénázást egy hackertámadás idézte elő , amivel kapcsolatban a polgármester elmondta, hogy a jövőben megerősítik majd ezen a téren a város védelmét, hogy ne fordulhasson elő többé ilyesmi.

2 hozzászólás

TEchie

1 éve, 3 hónapja és 15 napja

Nyomorult rohadékok.

válasz erre

Porthos

1 éve, 3 hónapja és 15 napja

kicsit jobban kellene ezeket védeni...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink