HTC One 2014

2014. március 25.
3701
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Zel profilja, adatai
Zel
Magyar idő szerint délután 4 órakor hivatalosan is bemutatták a HTC One 2014-es változatát.

Nagy meglepetés nem ért minket, hiszen az elmúlt 4-6 hétben szinte lényeges információ napvilágot látott, ennek ellenére a tajvani gyártó saját weboldalán élő stream-et tett közé az eseményről.

Mielőtt felvázolnánk a száraz adatokat, ejtsünk pár szubjektív szót a tavalyi év legszebb okostelefonjának utódjáról. Ahogy azt várni lehetett, a 2014-es modell nem csak erősebb és ?okosabb? lett, de törvényszerűen nőtt is. Immár 5 colos 1080p felbontással rendelkező kijelző foglal helyet a szálcsiszolt fém házon. A sarkok nagyobb ívet kaptak, így kicsit visszakanyarodtunk a pár évvel ezelőtti szappan formák felé. Lássuk be ez nem annyira elegáns, így összességében arra következtetésre jutottam, hogy dizájnban nem sikerült felülmúlni az elődöt, még mindig az egyik legszebb okostelefonnak tartom.Egy másik hiányosság, esetleg stratégiai hiba lehet a power gomb elhelyezése. Már a tevalyi modellt is több kritika érte emiatt, de akkor még könnyen magyarázható volt, hogy ott található egyben az infra port is, valamint a 4,7 col még nem indokolja az egyik oldalra történő áthelyezését. Az 5 col viszont már igen!

Ahogy kívül, belül is vérfrissítés volt. A telefon lelke a Snapdragon 801-es SoC lett, mely 2,3 GHz-en (Ázsia = 2,5 GHz) ketyegő magokat tartalmaz, ezekből is négyet. A csúcs lapkához csúcs GPU is dukál például a játékokhoz, ebben az Adreno 330 lesz segítségünkre. Ehhez kapunk 2GB-nyi DDR2-es RAM-ot, valamint 16/32GB-nyi háttértárat. Előbbi érdekes, hogy LP lett, utóbbinál pedig végre örömhír, hogy miroSD kártyával bővíthetjük, ha kinőnénk.

Érdekesség, hogy a hátlapon Duo kamerát találunk, amelynél a második modul segítségével érdekes fókusz beállításokat állíthatunk. Erről a TechnoBuffalo készített egy pár perces prezentációt.

Szoftveres téren természetesen mindenből a legújabbat kapjuk. Android 4.4 KitKat, valamint Sense 6. A HTC saját felülete az utóbbi 1-2 évben radikális változásokon ment keresztül, ami sokak szemében (nálam is) megváltoztatta a márka megítélését. Sokkal letisztultabb, fölösleges sallangoktól mentes, használható és innovatív tulajdonságokkal ruházta fel felhasználók eszközeit. A Sense 6 a teavaly bemutatott uttörőnek, az 5-ös verziónak a frissített, finomított változata, ami az apróságok mellett hozott magával újdonságokat is. Hogy miket? A srácok az Androidcentral-tól meg is mutatják.

Összegezve, a HTC One 2014-es változata nem ütött akkorát, mint a tavalyi modell a megjelenéskor, amit főleg a dizájnbeli módosítások gátolhattak (bár ez relatív), de hardveresen és szoftveresen nagyot lépett előre a gyártó, így bízunk benne, hogy a tavaly elkezdett lassú talpra állás folytatódik.
nincs még hozzászólás

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink