HP nyomtatók tömegei váltak használhatatlanná világszerte!

2016. szeptember 20.
1.8761
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elképesztő szívatást alkalmazott nemrégiben nyomtatói kapcsán a HP, lévén a gyártó a napokban elhatározta, hogy nem támogatja tovább készülékeivel az utángyártott festékpatronokat.

A nagy váltásra múlt héten kedden került sor, amikor egy olyan frissítés látott napvilágot a HP OfficeJet, HP OfficeJet Pro és HP OfficeJet Pro X nyomtatókhoz, amelyek az update feltelepülését követően egyik percről a másikra működésképtelenné váltak abban az esetben, ha utángyártott patron volt bennük.

A HP nem verte nagy dobra a történteket, ezáltal a holland 123inkt patrongyártó hozta nyilvánosságra a hírt, akik felhasználóik ezreitől kaptak panaszt azzal kapcsolatban, hogy az általuk is forgalmazott patronokkal nem működnek az említett nyomtatótípusok.

A HP természetesen elismerte a frissítés hírét, és kiemelték, hogy mindezt szellemi tulajdonuk védelmének érdekében lépték meg, ellenben a felhasználók tájékoztatása nélkül, amiből még komoly jogi problémái is lehetnek a cégnek.

Érdekesség, hogy az eredeti, gyári utántöltött patronok továbbra is használhatók a HP nyomtatóival, és mivel a gyártó nem hajlandó módosítani, ezért most az 123inkt jelentette be, hogy máris megkezdték gyártani azokat a chippelt patronokat, amelyek megkerülik a HP most bevezetett védelmét.
2 hozzászólás

inkognito

8 éve, 2 hónapja és 23 napja

Nem semmi...ez elég undorító húzás. Nem kellene inkább a 123inkt-el együtt dolgozni és mondjuk pénzt kérni tőlük? Ennyi esze van egy Hp-nek?

válasz erre

Eltohn

8 éve, 2 hónapja és 24 napja

Az úgy korrekt! meglepett smiley Ja nem.

válasz erre