Hoppá: már nemcsak a Tesla elektromos autók használhatják a cég töltőállomásait

2021. november 02.
91.4451
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Tesla a héten indított egy kísérleti projektet Hollandiában, amelynek keretében a nem Tesla elektromos járművek is használhatják a Supercharger-hálózatot, ami az első alkalom, hogy az autógyártó megnyitja saját töltőállomásait más cégek elektromos járgányai előtt.

A Tesla Supercharger-hálózatát gyakran úgy emlegetik, mint az EV-töltőhálózat lehető legjobb példáját, tekintve hogy gyors és megbízható. A Tesla hálózata azonban kizárólag a Tesla-tulajdonosoknak szól, ami azt jelenti, hogy valaki, aki Volkswagen vagy Ford EV-t vezet, nem tudná használni.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója évek óta arról beszél, hogy a vállalat hatalmas Supercharger-hálózatát megnyitja más elektromos járművek előtt is, az elmúlt nyáron pedig elkezdte csepegtetni a legfontosabb részleteket arról, hogyan is működne ez valójában. Most a vállalat készen áll arra, hogy az első kísérleti projekt bejelentésével elindítsa a folyamatot.

Kezdetben Hollandiában csak 10 Supercharger állomás lesz elérhető a nem Tesla EV-k számára. A járműtulajdonosoknak le kell majd tölteniük a Tesla okostelefon-alkalmazás legújabb verzióját ahhoz, hogy hozzáférjenek az állomásokhoz. Az alkalmazás letöltése után az ügyfelek a "Charge Your Non-Tesla" opciót választják majd, hogy megtalálják a legközelebbi részt vevő Supercharger-állomást.
5 hozzászólás

Porthos

2 éve, 7 hónapja és 8 napja

Máshogy engedélyük sem nagyon lett volna előbb-utóbb..

válasz erre

rDAVE

2 éve, 7 hónapja és 8 napja

Okkal van az EU területén szabványcsatlakozó... Előbb-utóbb kaptak volna a fejükre. röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

2 éve, 7 hónapja és 9 napja

Nagyon kis lépés ez..

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 7 hónapja és 9 napja

Eleve meg kéne minimum százszorozni, vagy ezerszerezni a töltők mennyiségét mert így nagy baj lesz éveken belül...

válasz erre

Gólem

2 éve, 7 hónapja és 9 napja

Nyilván kell a bevétel. mosolygó smiley

válasz erre