Hoppá: kiszáll az Olympus a kamerabizniszből!

2020. június 24.
9.2721
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Olympus neve egybeforrt a kamerabiznisz legismertebb neveivel, azonban derült égből villámcsapásként érkezett a hír, hogy teljes mértékben kilépnek a szegmensből, valamint a képalkotó divíziójukat is kiárusítják.

A képalkotó részleg az Olympus üzletágának kis része, amely manapság nagyrészt az orvosi berendezések, például az endoszkópok biztosítására összpontosít. Yasuo Takeuchi vezérigazgató tavaly elhintette, hogy a képalkotó üzletáguk kiárusítása akár még láthatáron is lehet a későbbiekben, és most ez realitássá is válik.

Az Olympus szerint intézkedéseket hajtottak végre a fényképezőgép-piacon történő megmaradás érdekében, viszont többek között az okostelefonok fejlődése által okozott gyors piaci visszaesés miatt arra a következtetésre jutottak, hogy az erőfeszítéseik nem elegendőek. A Japan Industrial Partners (ők vásárolták meg a kiárusított részleget) az Olympus márkákkal - például OM-D és Zuiko - továbbra is fejleszteni fog termékeket.

Egyébként nem kizárt, hogy ezek után az Olympus vált egy jókorát, mivelhogy pár napja felmerült a pletyka, miszerint drónfejlesztésbe foghatnak, ahogyan arról a Dronerz magazin is írt. Talán ezért ez a nagy kiárusítás, mert új szegmensbe vágják a fejszéjüket?
2 hozzászólás

Huginn

3 hónapja, 4 napja

Érthető ezen piac zsugorodása, hiszen a mobiltelefonok kamerái simán felveszik a versenyt 1-1 ilyen masinával. Hja, várj...

válasz erre

Levi87

3 hónapja, 4 napja

Nemár! Ez hihetetlen.

válasz erre