Honor 4C Teszt

2015. július 16.
1.9271
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Honor 4X után megkaptuk a Honor 4C-t is a Honor Magyarország jóvoltából.

Hozzánk egy gyönyörű arany színű készülék érkezett, ami már megjelenésével is eladja magát.

Külső:

A készülék kijelzője 62mm x 110mm a képátló 4,97 col és a felbontása 720 x 1280. A 3D vászonminta és a fényes logó érdekessé és izgalmassá teszi a hátlapot, melyre a felkarcolt textúrát gyémántvágóval maratják a gyárban annak érdekében, hogy biztosítsák a tökéletes tapintási élményt. A készülék tetején találjuk a beszédhangszórót, előlapi kamerát a fényérzékelőt és a LED értesítés jelzőt. A kijelző alján a három dedikált Android gomb található, ami nem kapott háttérvilágítást. A készülék bal oldalán semmi sincs a jobb oldalán található a képernyő izgató gomb és a hangerőgombok is. A készülék alján az micro USB port, hangszóró és egy apró mikrofon helyezkedik el. A 3,5mm-es Jack csatlakozó a telefon tetején ücsörög.



A kijelző betekintési szögei jók és napfényben is kiválóan olvasható. Fontos megjegyezni, hogy a hátlap alatt található 3000 milliamperes telepet nem tudjuk cserélni. A telefon szép és tényleg ?kecses?. Az összeszerelés és a minőség itt is példátlan, ahogy a többi Honor készüléknél is az volt.

Ha reálisan nézzük a Honor termékpalettáját akkor a Honor 4C a Honor 4X kisebb változata. A mi teszt készülékünkbe még a 32 bites, 8 magos processzor dolgozott. Persze ezzel sem volt semmi probléma, hiszen stabilan, precízen végezte a dolgát.



Hardver:

A készülék szíve a nyolcmagos Kirin 620 lapkakészlet, mellé 2GB RAM-ot és 8GB belső tárhelyet kapunk, amit tudunk bővíteni micro SD-vel. A készülék használata során egyszer sem tapasztaltam lassulást vagy döccenést. Több alkalmazás egyszerre való futtatása sem jelent neki problémát, a készülék nem melegszik, nem nyávog, hogy zárj be párat. A játékok az alkalmazások telepítése is kellő gyorsasággal történik. A szórakozás terén sem voltak problémák, pedig tényleg mindent megtettem, hogy kipréseljek belőle egy kis elbizonytalanodást. A játékkedvelőknek jó hír, hogy a készüléken, lazán fut minden mai divatos játék is.

Szoftver:

A teszt készüléken az Android 4.4.4 futott, melyet nyáron mindenki frissíthet majd az 5.0-ra. A Honor 4C-n a Huawei saját UI-ja dolgozik mely EMUI 3.0 nevet viseli. Azt kell, hogy mondjam, szerintem jelenleg a piac legjobb UI-ja a Huawei tulajdonában van. Könnyű kezelése, gyors reakciója és pontos parancsvégrehajtása is álma minden Android felhasználónak. A jól megszokott Honor menü egy balra csúsztatással előugrik. Sokkal jobban letisztult, mint az előző verziók, van egy kis iOS beütése, de jómagam véleménye az, hogy ez annál sokkal szebb, jobb. A kezdőképernyőn 4 előre elhelyezett gomb fogad minket, a Hívás, Kapcsolatok, Üzenetek és a Google alkalmazások mappája. Természetesen tetszés szerint alakítható, variálható.

[gallery link="file" ids="18109,18108,18106"]

Az Androiddal sem voltak problémák a 3 hét alatt, ugyanis eddig használtam mint "main" telefon. A 2 SIM kártya kezelés, a jól optimalizált rendszer és a szép kijelző szentháromsága igazán jó okostelefonná teszi a 4C-t.

Nem titok, hogy a Huawei a Honor márka létrehozása során olyan termékeket szeretne fejleszteni ami a fiatalokat, célozza meg. Követi a termék a trendet, gyors, megbízható és igen kiváló üzemidővel kecsegtet. A negyedik Honor készülék tesztje után simán ki lehet jelenteni, hogy ez teljes mértékben sikerült is nekik. Odafigyelnek arra amit a nép akar s ez a telefonokon és a rendszeren köszön vissza. A beépített billentyűzeten kényelmesen és gyorsan lehet gépelni.

Kamera:

A Honor 4C 13 megapixeles elsődleges fényképezőgéppel és 5,1 megapixeles előlapi szelfi kamerával van felszerelve. A gyártó más készülékeihez hasonlóan a képkészítés ebben az esetben is rendkívül gyors. A Honor 4X gyorskioldó gombja biztosítja, hogy minden fontos élményt meg tudjunk örökíteni. A pillanatfelvételek használhatóságát rendkívül megnöveli az újrafókuszálási lehetőség, mely biztosítja, hogy az elkészült képeken utólag is meg tudjuk változtatni a fókuszpontot. Az előlapi fényképezőgép szoftvere a szelfik készítését előnézettel segíti, majd az elkészült képeket automatikusan szebbé varázsolja, emellett pedig lehetővé teszi az izgalmas panoráma (széles képernyős) önarcképek készítését.

Teszt képek: (automatikus beállítással)

[gallery link="file" ids="18885,18886,18887,18888,18889,18890,18891,18892,18893"]

Adatkommunikáció, akkumulátor:

Kettős SIM kártya foglalat, mindkét kártyához egyidejű hálózati csatlakozással. Az eszköz Cat.4-es LTE hálózatokon is működik továbbá WiFi-ből 802.11b/g/n modul jár Direct, DLNA és hotspot funkciókkal, Bluetooth-ból 4.0 A2DP-vel, USB-ből 2.0 MTP funkciókkal és OTG-vel. A pozicionálás átlagos sebességű, amihez a GPS antenna és az A-GPS nyújt segítséget. A 2550 milliamperes akkumulátor a 2 SIM kártya estén gyorsan merül. Ekkor épp, hogy kihúzza a nap végéig, de akkor már 10% alatt van a töltöttség.

Melegedéssel sem volt probléma, extrém körülmények között is az akkumulátor csupán 34 celsius fokig melegedett.

További akkumulátor eredmények:

SIM kártya nélkül, készenlét: 4 nap

1 SIM kártyával, készenlét: 3 nap

2 SIM kártyával, készenlét: 1 nap 19 óra

SIM kártya nélkül, aktív használat: 2 nap

1 SIM kártya, aktív használat: 1 nap 14 óra

2 SIM kártya, aktív használat: 21 óra
nincs még hozzászólás