Hónapokat csúszik a Bennu aszteroidáról való mintagyűjtés a koronavírus miatt

2020. május 22.
6.2191
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A NASA OSIRIS-REx űrszondája a Bennu aszteroidáról hivatott hazahozni kőzetmintákat, hogy tanulmányozhassák a Földön a tudósok az égitest eredetét, azonban a komplett projekt módosult némileg a koronavírusnak köszönhetően.

Az első begyűjtési kísérlet dátuma viszont immáron megvan, hiszen a NASA bejelentette, hogy az OSIRIS-REx október 20-án fog próbálkozni egy mintagyűjtéssel. Eredetileg az augusztust tűzték ki az akció számára, viszont a különféle korlátozások miatt nem tudják összehozni ezt időben.

Már 2018 decemberében megérkezett az aszteroidához a gép, azóta pedig folyamatosan vizsgálják vele a Bennut, majd idén áprilisban tettek egy kísérletet, kvázi próbát arra, hogy miként zajlana a gyűjtési folyamat, így szép lassan nekiálltak leereszkedni az égitestre. Miután ez sikerült, megkezdték előkészíteni a tényleges gyűjtési bevetést, ami ezek szerint csúszni fog októberig.
5 hozzászólás

betyár

1 hete és 2 napja

Kicsit eltolják.

válasz erre

Fikarc

1 hete és 2 napja

Nem értem az összefüggést, de oké.

válasz erre

Gólem

1 hete és 2 napja

Mindenre IS jó ez a vírus. Rá lehet fogni bármit.

válasz erre

Kisfaludy82

1 hete és 3 napja

Nem tudnak klikkelni otthon vagy mi?

válasz erre

CharlieFirpo

1 hete és 3 napja

Ööööööööö mármint hogy nem tud adatot gyűjteni egy aszteroida mellett egy szonda, mert itt a Földön vírus van? Jobb magyarázatot nem találtak?

válasz erre