Holnap indul a 26. Sziget Fesztivál

2018. augusztus 07.
2.1291
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Augusztus 8-án indul hazánk legnagyobb zenei fesztiválja, a Sziget Fesztivál, ahol idén már közel fél millióan fognak bulizni az egy hét alatt olyan világsztárok társaságában, mint például Kendrick Lamar, a Mumford and Sons, Dua Lipa, Kygo, Arctic Monkeys vagy éppen a Gorillaz.

Az idei eseményre ismét több mint 100 országból érkeznek látogató, a legtöbben pedig az angolok lesznek, ugyanis idén nagyobb kampányra került sor a briteknél, aminek következtében rengeteg angol érkezik a fővárosunkba. A fesztivált néhány hét alatt közel 8000 ember építette fel, és még a mai napon is dolgoztak rajta. A legnagyobb építmény ismét a Nagyszínpad, a maga 3000 m2-es területével és 500 m2-es játékterével. A helyszínen egy 400 m2-es ledfal és mintegy 200 db intelligens, nagyteljesítményű ultramodern lámpa biztosítja a tökéletes látványt.

Holnap indul a 26. Sziget Fesztivál - 2. kép

A Sziget építése során 27 km kerítést, 21.000 m2 méhsejt járólapot fektettek le, továbbá 8.000 m2 alumínium járófelületet a talajterhelés enyhítésére. A technikát több mint 1000 kamion szállította a Hajógyári-szigetre, konténerből pedig 250 db-ot. Idén TOI TOI mobil WC-k helyett yoo! mobil illemhelyek lesznek a fesztiválon, melyből körülbelül 1200 db lesz, továbbá 2 kamionnyi WC papírral készülnek a szervezők.

A látványvilágról több mint 100 különböző műalkotás fog gondoskodni, a területet 40 km-nyi fényfüzérrel, 19.000 izzóval és majd 1000 lampionnal látták el, így véletlenül sem fog senki a sötétben eltévedni. A biztonságról 1200 őr fog gondoskodni, továbbá egy 600 fős egészségügyi központ, és természetesen fegyveres erők is képviseltetik majd magukat.

Holnap indul a 26. Sziget Fesztivál - 3. kép

Idén is rendkívül fontos a szervezőknek a környezettudatosság, ennek érdekében pedig tényleg mindent megtesznek. Többek között - a korábbi fesztiválokon már bevált - rePoharak segítségével csökkentik a műanyagpoharak számát, ami nem kis feladat, hiszen folyamatosan mosogatni kell majd a rePoharakat. Ezen túlmenően továbbra sem lehet nejlonzacskót forgalmazni a Szigeten, illetve a szponzorok számára is fennáll a szórólaposztás tilalma. Továbbá a vendéglátóegységekben csak kérésre adnak majd szívószálakat.

A jegyek rohamosan fogynak, ha nem szeretnél lemaradni az év legnagyobb zenei eseményéről, akkor siess és szerezd be még ma fesztivál jegyedet vagy bérletedet.
6 hozzászólás

Mordorer

6 éve, 2 hónapja és 9 napja

Idén nekem kimarad. Jó a lineup, de tavaly annyira nagy csalódás volt, hogy nem költök rá idén.

válasz erre

Harder

6 éve, 2 hónapja és 9 napja

Két kamion klotyópapír. Durva. röhögő smiley

válasz erre

login_password

6 éve, 2 hónapja és 9 napja

Nem semmi adatok. Viszont nekem már egy kicsit unalmas. Nyilván a zene más, de minden ugyan az. Idén kihagyom.

válasz erre

Fikarc

6 éve, 2 hónapja és 10 napja

Idén kihagyom. Tavaly nagy csalódás volt.

válasz erre

Tommy

6 éve, 2 hónapja és 10 napja

Nekem is a szombat lesz a befutó! Nem tudom miért, de mindig arra megyek ki, megszokás! röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

6 éve, 2 hónapja és 10 napja

Szombaton ott a helyem!

válasz erre