Hol van sok Pokémon? Fiút akarok! Ezek voltak idén hazánk legnépszerűbb keresései!

2016. december 15.
3.8261
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Google nyilvánosságra hozta az év legnépszerűbb kereséseit, aminek részeként a globális lista mellett természetesen külön Magyarországra érvényes találatok is születtek, és bizony ezek láttán nem egyszer mosolyra húzódott a szánk.

Az ugyanis még rendben van, hogy itthon az EB 2016, a Rió 2016 és a Pokémon GO voltak a legnépszerűbb keresések - hogy a tech szektorhoz is kapcsolódjunk, az első ötben az iPhone 7 is benne volt -, de a Google által évek óta rendszeresített "akarok" szintű keresések kapcsán már találhatunk néhány érdekességet.

Gondoltad volna például, hogy Magyarországon, 2016-ban ebben a kategóriában arra kerestek rá a legtöbben, hogy "Fiút akarok"? Persze azért a további dobogós helyekre is érdemes egy pillantást vetni, hiszen a második legtöbb keresést a kategóriában a "Nem akarok szerelmes lenni" long tail kapta, míg a dobogó harmadik fokára a "Fogyni akarok" álmodozás került.

A felkapott kérdések egyébiránt 2016-ban a Google-ben a "Hol van sok Pokémon?", a "Hol kapható csipkebogyó olaj?" és a "Hová kell az adóbevallást küldeni?" voltak, vagyis az emberek megbaculnak a pokémonokért, szeretnének egészségesek maradni, mindeközben pedig azon is aggódnak, hogy elszámoljanak az adóhivatallal.

A Google statisztikái szerint egyébiránt az év legtöbbet keresett koncertje a Depeche Mode 2017-es fellépéséhez köthető, és míg a színházak közül a Győri Nemzeti Színház, addig a TV-műsorok közül valamiféle X-Faktor viszi a pálmát.

Azt persze ne kérdezzétek, hogy míg más országban normális kategóriák kerültek felállításra - tech, emberek, színészek és a többi -, addig itthon miért ilyen bugyuta témákat kellett kiemelni az év legjei közül, de ez van, ezt kell keresni... avagy szeretni.
4 hozzászólás

inkognito

7 éve, 11 hónapja

röhögő smiley istenem....magyarok. Annyira tipikus..

válasz erre

Porthos

7 éve, 11 hónapja és 1 napja

De unalmas dolgokra keresnek rá az emberek! meglepett smiley

válasz erre

Kisfaludy82

7 éve, 11 hónapja és 1 napja

Érdekes hogy a fiút akarok lett az első és nem a lányt vagy csajt akarok. Ezek szerint mégsem vagyunk annyira szexéhesek mint a csajok azt gondolják, ellenben ők a neten keresnek pasit... kacsintó smiley

válasz erre

muki

7 éve, 11 hónapja és 1 napja

Pokemon mánia azért meglátszik még itt is. röhögő smiley

válasz erre