Hivatalosan is halott az Apricity OS projekt

2017. május 08.
3.1851
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Szörnyű érzés mikor olyan hírről kell beszámolnunk, ami látszólag a Linux gyengeségét jelzi egy kívülálló számára, ám valójában csak az open source projektek szerte ágazása van jelen, ahol olykor egy-egy projekt hamvába fullad, ilyen az Apricity OS is, amely mostantól hivatalosan is halott.

Az Apricity OS még 2015 szeptemberében kezdte meg hódító útját, amelyen egész jól haladt, hiszen az Arch alapú megoldás, előbbinek köszönhetően könnyedén talált magának rajongó tábort, aminél csak hab volt a tortán a Gnome asztali környezet.

E két alkotóelem garantálta a sikert, ami nem váratott magára, ezt pedig az is jól jelezte, hogy szélesítették a palettát, így a Gnome mellett elérhetővé vált a KDE, Xfce és Cinnamon asztali környezet is, ezenkívül pedig minden frissítő csomag is viszonylag gyorsan rendelkezésre állt, hála az Arch repóknak.

De, mint minden jó, egyszer ennek is el kellett érnie a véget, ami sajnos gyorsabban történt, mint vártuk. A hivatalos weboldalon is olvasható, hogy az Apricity OS halott, és nincs tervben a jövőbeli folytatás. Ez azt jelenti, hogy a Linux disztribúcióhoz nem érkezik a későbbiekben semmilyen patch, sem biztonsági, sem pedig egyéb szoftveres téren. A felhasználóknak azt tanácsolják, hogy álljanak át Arch Linux-ra.
1 hozzászólás

VDemon

2 éve, 1 hónapja és 17 napja

Hát ez nem sokat élt meg...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink