Hivatalos Ubuntu 17.10 információk láttak napvilágot

2017. április 21.
2.9631
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Még csak 1,5 hét telt el a legfrissebb Ubuntu, a Zesty Zapus megjelenése óta, máris a következő verzió felé kacsingatunk, amellyel kapcsolatban több hivatalos információs napvilágot látott, amelyek közül a legfontosabb a stabil változat megjelenésének dátuma.

Rögtön csapjunk is a közepébe, lássuk, mik a kulcsfontosságú dátumok. Június 29-én kapjuk meg az első, míg július 27-én a második Alpha verziót, amiket a nyár utolsó napján, augusztus 31-én követ az első Béta. Szeptember 28-a már javában ősz, ami azt jelenti, hogy közeledik a hivatalos megjelenés dátuma, de ez még csak a második, ám utolsó Béta változatot jelenti. Ezt három hetes utómunkák követik, amikor is elérkezünk október 19-hez, ez az a mérföldkő amikor kézhez vehetjük majd az Ubuntu 17.10-et (Artful Aardvark).

Ezek már önmagában örömteli hírek, de ami ennél sokkal fontosabb, hogy az eredetileg tervezett 18.04 LTS Gnome Ubuntu-t előrébb hozták, pontosabban már az őszi variánsban is a népszerű Gnome lesz az alapértelmezett asztali környezet, az eddig megszokott Unity-vel szemben.
2 hozzászólás

Fikarc

1 éve, 2 hónapja és 6 napja

Nagyon komolyan dobták a Unityt!

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 2 hónapja és 6 napja

Gnomenak jó sokan fognak örülni!

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink