Hivatalos: júniustól nincs többé Ubuntu Phone

2017. április 25.
6.0301
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Januárban kezdődött az az információ áradat, mely szerint a Canonical felhagy mi több, végleg kiszáll az Ubuntu Phone OS fejlesztéséből, mindent leállítanak, ezáltal teljesen ellehetetlenítve az erre a platformra fejlesztők munkáját, de ezidáig még nem volt fix, hogy mikor.

Ma viszont már tudjuk, hogy júniusban bezár a bazár. A jelen pillanatban is érvényben lévő OTA frissítés minimális biztonsági frissítéseket, valamint kritikus bugok javítását tartalmazza, de júniustól már semmilyen frissítés nem fog érkezni az Ubuntu Phone OS-hez. Sőt, a Canonical még tovább ment.

Komolyan gondolják a rendszer megszüntetését, ugyanis a fent említett dátumtól a felhasználók nem tudnak majd letölteni az app store-ból semmit, de a fejlesztők feltöltési lehetősége is megszűnik. Ehhez még jön a frissítések leállítása, így tulajdonképpen a teljes platformot elvágják a support-tól.

Öröm az ürömben, hogy a deadline-on túl is működni fognak a mobilok, annak ellenére, hogy semmilyen szoftveres támogatás nem lesz hozzájuk, de így is kicsi a valószínűsége, hogy lesz olyan, aki napi használatban fogja tartani az eszközét.
2 hozzászólás

VDemon

7 éve, 6 hónapja és 9 napja

Gondolom nagyon kevés embert érinthet, ha ennyire szigorúan elvágják.

válasz erre

CharlieFirpo

7 éve, 6 hónapja és 9 napja

Azért ez egy nagyon szomorú történet... szomorú smiley

válasz erre