Hivatalos: Cortana Androidon és iOS-en

2015. május 26.
1.0871
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
A pletykák igaznak bizonyultak: a Microsoft elérhetővé fogja tenni virtuális asszisztensét az Android és iOS felhasználók számára is.

A korábbi hónapokban már megjelentek olyan hírek, melyek szerint a cég valamilyen formában lehetővé akarja tenni Cortana Androidon és iOS-en való használatát.

Ez természetesen a Windows rendszerrel ellentétben nem működhet egy beépített szolgáltatásként, de alkalmazásként igen. A Microsoft azonban egy kicsit továbbgondolta az egyszerű "Cortana mint alkalmazás" ötletét: a Windows 10 segítségével a nem Windows 10 Mobile-felhasználók is egyszerűbben hozzáférhetnek a sok Microsoft-szolgáltatáshoz - az asztali rendszer lényegében összeköti majd a mobilon nyújtott élményt az asztalival egy úgynevezett "Phone Companion" alkalmazás segítségével.

https://youtu.be/lXREpLEwgOY

A Phone Companion alkalmazás használatához a Windows Mobile-felhasználóknak semmit sem kell tenniük: az asztali és mobil Windows mindent szinkronizál a zenétől kezdve a beállításokig. Androidon és iOS-en kicsit más a helyzet: ahogy a videóban is látható, az alkalmazásokat egyenként be kell majd állítani. Ezt leszámítva azonban ők is használhatják majd például a OneDrive-tárhelyüket zenéik szinkronizálására, vagy fényképeik automatikus feltöltésére.

Ennek a "tervnek" a keretében nem csak a Zene szolgáltatás lesz elérhető a nem Windows Mobile-felhasználók számára, hanem Cortana is. A digitális asszisztens először Androidon (várhatóan június végén), majd később iOS-en is alkalmazás formájában fog felbukkanni. Az alkalmazásforma annyi hátrányt jelent majd, hogy Cortana például nem lesz előhívható a "Hey Cortana" paranccsal, de ennek ellenére ugyanúgy megkérhetjük, hogy keressen útvonalakat, kérdezze le az időjárás előrejelzést vagy emlékeztessen minket a megadott időpontban.
nincs még hozzászólás