Hivatalosan is elrajtolt a CyanogenMod utódja, a LineageOS

2017. január 23.
4.1481
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A CyanogenMod szomorú megszűnése után indult el útjára a LineageOS projekt, amelynek fő célja, hogy ne hagyják megszűnni az egyik legnépszerűbb Custom ROM-ot az Androidot futtató felhasználók körében, ám eddig még hivatalosan nem startoltak el, máig.
Advertisement

A csapat hivatalosan is megerősítette, hogy mától minden webes szolgáltatás stabil, így most már semmi sem gátolja a ROM-ok letöltését, így elkezdődhet az érdemi munka, valamint a felhasználók átállhatnak CM-ről LineageOS-re.

A bejelentésben megemlítették, hogy a teljes webes megjelenésük open source alapokon nyugszik, elstartolt a letöltési portal, a Wiki oldal is él, valamint, hogy az eddigi adatok alapján már több mint 50 ezernyi installálás történt, ráadásul ez utóbbi még a hivatalos megnyitó előtt, így tehát nagyon is van igény a munkájukra.

A támogatott eszközök listája elérhető (ITT), amelyek nagy részéhez már több build is készült, ám egyelőre még kicsit rögös az út, hiszen kell egy kis hozzáértés egy-egy ROM telepítéséhez, amelyről az egyes elkészült verziókhoz tartozó szekcióban részletes leírást is találunk. Ennek ellenére mindenképpen csak saját felelősségre ajánljuk a LineageOS tesztelését.
3 hozzászólás

Tommy

7 éve, 9 hónapja és 7 napja

Na körül is nézek van e itthon valamim amire felmegy. mosolygó smiley

válasz erre

rDAVE

7 éve, 9 hónapja és 7 napja

Fák jee, ott van a Redmi 3. röhögő smiley

válasz erre

Harder

7 éve, 9 hónapja és 7 napja

LG G4-re már tolom is fel! mosolygó smiley

válasz erre