Téves telefonhívás érkezett a világűrből

2019. január 05.
5.5231
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Mindannyian tárcsáztunk már egy véletlen folytán rossz telefonszámot, ezáltal pedig nem kevés vicces szituáció születhet, viszont kevesen mondhatják el magukról, hogy úgy sikerült félretárcsáznia, hogy közben a föld körüli pályán kering.

Márpedig a holland André Kuipers így járt, aki egy rádióműsor során árulta el, hogy a Nemzetközi Űrállomáson töltött ideje alatt megesett vele, hogy egy véletlen során felhívta a segélyhívószámot. A 9-es szám a földi vonalak tárcsázására alkalmas, míg az utána következő 011-es utótag a nemzetközi híváshoz kell.

A probléma csak az, hogy Kuipers elfelejtette a nullás számot bepötyögni, aki másnap kapott egy emailt, hogy bizony a segélyhívót sikerült felhívnia. Kuipers most már viccelődve említi meg, hogy egy kicsit csalódott volt, amikor nem jöttek hozzá ki a hatóságok.

A Houston Riasztóközpontban viszont anno nem volt ennyire felhőtlen a boldogság, hiszen nekik úgy jött le a hívás, hogy valami komoly gond adódott az űrben. Az űrből történő hívások egyébként műholdakon keresztül válik lehetségessé, az esetek 70 százalékában működik is a dolog, viszont nemcsak hívásokra alkalmas ez a szisztéma, hiszen akár emailezhetünk, videó chatelhetünk, de még Twitterezhetünk is a világűrből.

Igaz, van egy masszív késleltetés a kommunikáció során, Kuipers például elmondta, hogy mivel sokan rácsapták a telefont, miután nem szólalt bele, kitalálta, hogy már akkor elkezd beszélni, amikor bepötyögi az utolsó számjegyet.
4 hozzászólás

TEchie

5 éve, 8 hónapja és 27 napja

Tényleg be****hattak itt a Földön! röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

5 éve, 8 hónapja és 27 napja

******'>*******! röhögő smiley

válasz erre

Gólem

5 éve, 8 hónapja és 27 napja

Azért ez elég király sztori! röhögő smiley Nagy élmény lehet ez az egész odafent.

válasz erre

betyár

5 éve, 8 hónapja és 27 napja

Az igen röhögő smiley

válasz erre