Hirtelen jött a népszerűség, de máris adatvédelmi hazugság derült ki a Zoom alkalmazásról

2020. április 01.
10.5311
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A koronavírus-járvány okozta házikaranténban rengetegen folyamodnak a videochateléshez, amelyre számos alternatíva áll rendelkezésre, közöttük pedig különösen nagy hangsúlyt kap a Zoom, ami konkrétan szárnyal most.

Androidon és iOS-en egyaránt a toplisták élén áll, rengeteg online órát is ezen az applikáción tartanak meg, sőt még a brit kormány is alkalmazza a gyakorlatban. A hatalmas siker azonban magával vonzott rengeteg figyelő szempárt is; biztonsági szakértők, törvényhozók, sőt még az FBI is figyelmeztette a Zoom készítőit, hogy nem elég biztonságos az app.

Minden egyes Zoom hívás automatikusan generál egy 9-11 számjegyű kódot, azonban arra hívják fel a különféle szervek a figyelmek, hogy nemcsak kitalálni könnyű ezeket a kódokat, de elképesztő módon fel is lehet törni őket, így bárki beférkőzhet a hívásokba - ebből egyébiránt kialakult az úgynevezett "Zoombombing" jelenség, amely esetében vadidegenek trollkodnak bele beszélgetésekbe.

Az igazán csúnya az egész történetben, hogy a Zoom weboldalán még mindig azt állítják, hogy végpont-végpont közötti rejtjelezésre képes a rendszer, ennek ellenére beismerték, hogy szó sincs ilyesmiről, miután rájuk húzták a vizes lepedőt.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

4 éve, 4 hónapja és 23 napja

Bravó, pontosan így kell bevezetni egy új szolgáltatást egy olyan piacra ahol tucat hasonló van. röhögő smiley

válasz erre

Gólem

4 éve, 4 hónapja és 23 napja

Hát ez egy ilyen szolgáltatás esetében igencsak kellemetlen. Nem kell használni.

válasz erre

Direktor

4 éve, 4 hónapja és 23 napja

Kellemetlen, engem is hívtak már ilyen konfban, ott mondjuk nem volt trollkodás, de olyan érzékeny téma sem... Alapból tiltani kéne az ilyet aztán annyi.

válasz erre

Kisfaludy82

4 éve, 4 hónapja és 23 napja

Ez rohadt gáz. De nem is értem miért nem használnak Skypeot az emberek? Ez miért jó vagy jobb?

válasz erre