Hillary Clinton szerint az USA nem áll készen a mesterséges intelligenciára

2017. november 25.
7.7081
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az Egyesült Államok a világ egyik leggazdagabb és legfejlettebb országa, így azt gondolnánk, hogy ha valahol, akkor legalább ott alaposan fel vannak készülve a mesterséges intelligencia küszöbön álló térhódítására, azonban Hillary Clinton szerint ez nincs így.

Az USA egykori külügyminisztere ugyanis legújabb könyvének egyik bemutatóján beszélt arról Hugh Hewitt-nek egy interjúban, hogy a mesterséges intelligencia térhódításával rendkívül komoly gazdasági és társadalmi változások elébe néz a világ.

Sőt mi több, szerinte mindez hatással lesz az életünkre, a gondolkodásunkra, de az egymáshoz való viszonyunkra is, ám úgy véli, hogy az Egyesült Államok lakossága semmilyen formában sincs felkészülve még erre a változásra.

Kiemelte továbbá, hogy hiába figyelmeztetnek az MI veszélyeire olyan emberek, mint Stephen Hawking, Elon Musk vagy Bill Gates, a vészjelzéseket mintha nem hallanák meg az emberek, márpedig nem ártana, ha egyszer az okos emberek is azt mondják, hogy óvatosan kellene közelítenünk a témához.

Clinton kiemelte az önvezető autók hamarosan bekövetkező uralmát is, ami szerinte globális válságot vethet fel, hiszen emberek milliói - kamionosok, taxisok és sofőrök - veszíthetik állásukat, amire az ország nincs felkészülve.
3 hozzászólás

TEchie

6 éve, 11 hónapja és 11 napja

Mindenki ettől a munkahely megszűnéstől fél a jövővel kapcsolatban. Mondjuk nekem is vannak aggályaim, de hozzánk úgyis soká ér el a dolog.

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 11 hónapja és 12 napja

Jó hát mondjuk nem ő lenne az első akire hallgatnék egy ilyen ügyben. Megvan a véleményem nekem is, persze hogy vannak veszélyek benne, de ez a jövő.

válasz erre

Porthos

6 éve, 11 hónapja és 12 napja

És valószínűleg nagyon is igaza van.

válasz erre