Hihetetlen, de még mindig több mint 100 millió PC-n fut Windows 7

2021. január 07.
29.8951
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Windows 7 debütálása óta nem kevés idő telt el, de még mindig borzasztóan népszerű az operációs rendszer, lévén a ZDNet szerint több mint 100 millió PC-n fut a Microsoft egykori szisztémája, ami elképesztő szám.
 

Míg az egyes adatforrások a piaci részesedés különböző százalékaihoz kötik a Windows 7-et, a legtöbben konklúzióra jutnak abban, hogy az operációs rendszer továbbra is a PC-k mintegy 20 százalékát teszi ki. A Microsoft évek óta elmondta, hogy világszerte 1,5 milliárd Windows-felhasználó van több verzión keresztül. Az elemzőcégek által alkalmazott különböző módszerek miatt nehéz pontos számot mondani a Windows 7 felhasználók kapcsán, de az biztos, hogy legalább 100 millióan vannak.

Ha a Microsoft becslése szerint a Windows 1,5 milliárd felhasználója csak egymilliárdra csökken (1 milliárd aktív Windows 10 felhasználó van), akkor is még mindig arról beszélhetünk, hogy a Windows 7 továbbra is hatalmas mennyiségű PC-n van jelen.
4 hozzászólás

darkomen

1 hete és 6 napja

Nemrégiben kénytelen voltam otthoni gépemen Windows-t telepíteni és hosszas fejtörés után arra a következtetésre jutottam, hogy inkább 7-et tesztek fel. A gép maga egy közel 10 éves konfiguráció, de teljesítményben elbírta volna a 8.1-et és a 10-et is, de mindegyikkel megvoltak a saját tapasztalataim. A Windows 10 nálam is és környezetemben is rengeteg embernél okoz/okozott komoly gondokat egy-egy frissítés után, ráadásul a build frissítések is mindig eltörték a beállításokat. A 8.1-el nem voltak ilyen gondjaim, de most már nem bírnék visszaszokni annak a felületére.

válasz erre

betyár

1 hete és 6 napja

CharlieFirpo írta:
Ez komolyan elképesztő de tényleg. Hogy lehet ennyire ragaszkodni hozzá?
Ők még tudják mi volt jó.

válasz erre

Ez komolyan elképesztő de tényleg. Hogy lehet ennyire ragaszkodni hozzá?

válasz erre

Biztosan ők a kemény mag.

válasz erre

új kommentek

Kisfaludy82 profilja

Kisfaludy82

10 órája és 46 perce
legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink