Hihetetlen: a hackerek már telefonod tartásából kitalálják, hogy mi a jelszavad!

2017. április 13.
3.3861
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elképesztő tanulmányt és kutatási anyagot hozott nyilvánosságra a Newcastle Egyetem kutatócsoportja, akik bejelentették, hogy a modern technológiák jóvoltából a hackerek már úgy is képesek kitalálni jelszavainkat, hogy megnézik, miként tartjuk kézben a telefonunkat.
 

A kutatók ugyanis a modern módszerekkel általánosságban 70 százalékos pontossággal képesek voltak meghatározni már első próbálkozás után - 100 százalékos pontossággal legfeljebb az ötödik próbálkozást követően - is egy okostelefonon használt jelszót vagy PIN-kódot csak azokból az adatokból, amelyeket a mozgásérzékelő szenzorok rögzítettek.

A hackereknek ehhez elegendő csak begyűjteni a megfelelő adatokat az okostelefon gyorsulásmérőjéről - amit rengeteg sebezhető applikáció engedély nélkül is használhat -, amely képes meghatározni, hogy a virtuális billentyűzeten hová mozdítottuk az ujjunkat, mit nyomtunk meg és meddig, egyáltalán mikor görgettünk és a többi.

A hackereknek elég elhelyezni egy kártékony kódot egy weboldalon vagy egy applikációban ahhoz, hogy ezen adatok begyűjtésével rendkívül nagy bizonyossággal kitalálják bárki jelszavát vagy PIN kódját. Az egyetem szerint a gyártók tisztában vannak a problémával, de semmiféle megoldást nem tudnak rá azon túl, hogy elhallgatják a dolgot az emberek elől.
3 hozzászólás

Vidoros

1 éve, 1 hónapja és 13 napja

De durva hogy már így is sinán meg tudják szerezni!

válasz erre

VDemon

1 éve, 1 hónapja és 13 napja

Na ez mondjuk ijesztő.

válasz erre

Harder

1 éve, 1 hónapja és 13 napja

Na nemáááááárrr!!!!

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink