Hidegháborús nukleáris betonsírt tárhat fel a globális felmelegedés

2019. november 15.
6.4121
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az emberiség két legnagyobb fenyegetése, a globális felmelegedés és a nukleáris fegyverek nem sokára találkozhatnak, ugyanis hidegháborús nukleáris sírt tárhat fel a klímaváltozás, köszönhetően az emelkedő tengerszinteknek.

A hidegháború alatt a Csendes-Óceánnál leledző Marshall-szigetek zátonyaira dobott a Pentagon 67 nukleáris töltetet, majd az 1970-es évek vége felé a hat különböző szigetről származó besugárzott talaj és törmelék (rengeteg szennyezett talajjal együtt) egy óriási gödörbe szállította ezeket a Runit-szigetre, ahol betonnal keverték be őket és egy kupolába lettek lezárva.

A 45 centi vastagságú borítással bíró betonsír kapcsán a The Los Angeles Times és a Columbiai Egyetem vetette fel, hogy kilátásban lehet a kupola összeomlásának veszélye. Ötször látogattak ki a helyszínre, melyek során dokumentálták, hogy a kupola olyan repedésekkel van tarkítva, amelyek az emelkedő hőmérsékletek miatt még súlyosbodnak. A növekvő tengerszint szintén probléma a Runit-sziget partján, hiszen így a betonsírból való szivárgás radioaktív anyagot enged a környező vizekbe.
4 hozzászólás

Fikarc

4 éve, 9 hónapja és 20 napja

Kisfaludy82 írta:
De jó. Pont egy kis sugárfertőzés hiányzik még...
Globálisan.... wtf smiley

válasz erre

inkognito

4 éve, 9 hónapja és 21 napja

Nagyszerű...kellett nekik ilyenekkel kísérletezni anno..

válasz erre

Kisfaludy82

4 éve, 9 hónapja és 21 napja

De jó. Pont egy kis sugárfertőzés hiányzik még...

válasz erre

Vidoros

4 éve, 9 hónapja és 21 napja

Tud az emberiség ha akar. szomorú smiley

válasz erre