Hidegben problémás az iPhone X vakuját használni

2018. március 05.
2.5881
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A mai nap sem múlik el iPhone probléma nélkül, ugyanis egyre több felhasználó panaszkodik arra, hogy a hidegben nem működik az iPhone X, illetve az Apple iPhone 8 vakuja, amire várják a megoldást a cégtől.

A hiba egyébként nem újkeletű, ugyanis még 2017 év végén röppent fel, ám egészen mostanáig elenyésző volt az előfordulása, ugyanis az utóbbi időszakban szélesebb körben volt a megszokottnál hidegebb, amit mint tudjuk, nem viselnek túl jól az Apple telefonok.

De akkor lássuk konkrétan, mi is a probléma. Egy bizonyos hőnérséklet alatt (nincs megerősítve, hol a határ), az iPhone X, az iPhone 8 és az iPhone 8 Plus is ugyanazt a metódust hajtja végre, mégpedig hogy lekapcsolja a vakut, a körülményektől és a felhasználói beállításoktól függetlenül.

Az Apple egyelőre még nem nyilatkozott ezzel kapcsolatban, illetve továbbra is tartja magát a kézikönyvben leírt tartományhoz (0-35 fok), de kíváncsiak vagyunk, hogy ezt is meg akarje-e oldani szoftveres frissítéssel a cég, vagy hardveres gond lehet-e a háttérben - bár a legnyilvánvalóbb hogy szándékos biztonsági megoldásról van szó.
3 hozzászólás

TEchie

6 éve, 7 hónapja és 25 napja

Szerintem hardveres a dolog, de nem hiba, hanem ésszerű funkció.

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 7 hónapja és 25 napja

Óvják vele a hardvert, nekem teljesen érthető, mégha fura megoldásnak is tűnik.

válasz erre

Ronalddo

6 éve, 7 hónapja és 25 napja

Egyértelműen szándékos, Sony is ezt csinálja.

válasz erre