Hiába erőlködik a Microsoft, alig csökken a Windows 7 támogatottsága

2019. május 06.
3.0011
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár februárban ismét alaposan ráijesztett a redmondi óriás a Windows 7 felhasználóira, hogy jövő januárban megszűnik az operációs rendszer támogatottsága, azonban úgy tűnik, ez egyelőre nem igazán érdekli az embereket.

A legfrissebb számadatok alapján ugyanis alig csökkent áprilisban a Windows 7 rendszeres használóinak a száma, lévén a múlt hónapban alig 0,09 százalékkal apadt az operációs rendszer támogatása, vagyis a Microsoft szisztémáját még mindig 36,43 százalékos részesedéssel használják aktívan a teljes Windows-palettáról.

Mindeközben a Windows 10 növekedése rendkívül lassú ütemben halad, ezáltal április folyamán alig 44,10 százalékra emelkedett a korábbi 43,62 százalékról, és ha hihetünk a spekulációknak, a redmondi óriás fenyegetőzésének ellenére a Windows 7 jövő januárban még ugyanúgy legalább 35 százalékos részesedéssel rendelkezhet majd, mint most.
4 hozzászólás

illusionfox

2 hónapja, 2 hete és 2 napja

Pedig én 2015 óta használtam Windows 10-et (az egyik gépemen még a tesztverziót használtam a build 10240 megjelenése előtt és megjelenéskor használtam buildet 10240 élesben). Igaz, most csak öcsém gépén fut a Windows 10 (az enyémen csak Linux), de nekem sokkal jobban tetszik, mint a Windows 7 (és Win10-et sem kell aktiválni, mert mi a fenének? Aktiválás nélkül lehet netezni és játszani, Windows 7-et meg állandóan újra kellett aktiválni). Mondjuk nekem anno XP-ről nem akartam sosem 7-re váltani, de 2014-ben sajna rá lettem kényszerítve, hogy XP-től meg kell szabadulni. Ami biztos, Windows 8/8.1-re soha nem akartam átállni, soha többé nem is akarnám többet látni.

Én sem értem miért nem akar sokan Windows 10-re váltani (aláírom, a Windows 7 is ***** jó rendszer, de nem hinném, hogy a legtöbb Windows 7 felhasználónak olyan **** gépet használ, amin nem futna a Windows 10, mint az 1 magos Intel Celeron/Pentiumos gépek). Ez inkább csak emberi butaság, hogy nem akarnak váltani Windows 10-re vagy más platformra.

válasz erre

Fikarc

2 hónapja, 2 hete és 2 napja

Gondolom nem is értenek hozzá, hogy mi fut a gépen vagy ilyesmi. Ezek azok az emberek.

válasz erre

Hentes

2 hónapja, 2 hete és 2 napja

El nem tudom képzelni, miért.

válasz erre

login_password

2 hónapja, 2 hete és 3 napja

Nem értem miért nem váltanak az emberek.

válasz erre