Hiába a növekedés, az előző negyedévben is 1 milliárd dolláros veszteséggel zárt az Uber

2018. november 16.
4.9541
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Képtelen gatyába rázni magát az Uber, a jól ismert fuvarozó szolgáltatás ugyanis szeretne mielőbb kijutni a tőzsdére, azonban dacára a folyamatos növekedésnek, veszteségeik még mindig nagyon jelentősek.

Legutóbbi pénzügyi jelentésükből ugyanis kiderült, hogy az előző negyedévben több mint 1 milliárd dolláros veszteséggel zárt a cég, akik a 72 milliárd dolláros piaci értékükkel továbbra is az egyik legnagyobb magánvállalatként működnek, de mivel jövőre szeretnének tőzsdére menni, ezért el kell nyerniük a befektetők bizalmát, ám ez ilyen veszteségek mellett nem biztos, hogy sikerül.

Még nagyobb baj, hogy a veszteséget úgy sikerült elkönyvelniük, hogy közben a vállalat bevételei növekedtek - majdnem 3 milliárd dollárral -, noha a tavalyi év hasonló időszakához mérten 27 százalékos visszaesés volt, azonban az Uber pénzügyesei ennek ellenére is pozitívan értékelték az elmúlt trimesztert, és kijelentették, hogy a jövőben még erőteljesebb terjeszkedésbe kezdenek, mind regionális szinten, mind a szolgáltatások tekintetében.
5 hozzászólás

inkognito

1 éve, 4 hónapja és 18 napja

Hihetetlen hogy mennyi veszteséget termelnek.

válasz erre

login_password

1 éve, 4 hónapja és 18 napja

Tyű az nagyon sok. Lassan bezárhatnak.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 4 hónapja és 19 napja

Én azt gondoltam, ennél sokkal erősebb ez a cég. Persze rengeteg a többmilliárd dollár, de akkor is, a veszteség, az veszteség.

válasz erre

Fikarc

1 éve, 4 hónapja és 19 napja

Merész dolog így tőzsdére menni.

válasz erre

Porthos

1 éve, 4 hónapja és 19 napja

Kemény hogy itt tart a nagyreményű Uber.

válasz erre