Hiába a bányászőrület, így is csökkent tavaly a grafikus kártyák piaca

2018. március 02.
2.3171
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Érdekes adatokra derült fény a Jon Peddie Research legutóbbi felméréséből, lévén kiderült, hogy hiába uralkodott el a világon a bányászőrület, a piac mégis zsugorodott, holott az adatok szerint több mint 3 millió VGA kelt el világszerte közel 800 millió dollár értékben.

A statisztikák alapján a tavalyi esztendőben az AMD volt a legsikeresebb a grafikus vezérlők piacán, hiszen több mint 8 százalékos növekedést tudtak produkálni, miközben az Nvidia 6-, az Intel pedig közel 2 százalékos csökkenéssel zárt, és hiába a szép eredmények, a teljes videokártya piac mégis 4,8 százalékos csökkenést produkált 2017-ben.

Magyarul ennyivel kevesebb VGA került leszállításra, aminek az oka vélhetően a megnövekedett árakban keresendő, amivel kapcsolatban a Jon Peddie Research előrejelzése szerint mostanában nem várható lényeges enyhülés, vagyis a grafikus kártyák továbbra sem lesznek olcsóbbak.
3 hozzászólás

technomancer

10 hónapja, 1 hete

Ügyes. Ehhez hozzászólni sem lehet többet!

válasz erre

CharlieFirpo

10 hónapja, 1 hete

Ügyesek. Szakmai analfabéták ülnek az nvidiánál, itt az újabb bizonyíték.

válasz erre

Fikarc

10 hónapja, 1 hete

Idióták ezek. Nem hogy növelnék a gyártást. Nem, árat emelnek. Az emberek meg nem veszik. Komolyan nem értem ezeket a cégeket.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink