Hiába a bányászőrület, így is csökkent tavaly a grafikus kártyák piaca

2018. március 02.
2.6581
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Érdekes adatokra derült fény a Jon Peddie Research legutóbbi felméréséből, lévén kiderült, hogy hiába uralkodott el a világon a bányászőrület, a piac mégis zsugorodott, holott az adatok szerint több mint 3 millió VGA kelt el világszerte közel 800 millió dollár értékben.

A statisztikák alapján a tavalyi esztendőben az AMD volt a legsikeresebb a grafikus vezérlők piacán, hiszen több mint 8 százalékos növekedést tudtak produkálni, miközben az Nvidia 6-, az Intel pedig közel 2 százalékos csökkenéssel zárt, és hiába a szép eredmények, a teljes videokártya piac mégis 4,8 százalékos csökkenést produkált 2017-ben.

Magyarul ennyivel kevesebb VGA került leszállításra, aminek az oka vélhetően a megnövekedett árakban keresendő, amivel kapcsolatban a Jon Peddie Research előrejelzése szerint mostanában nem várható lényeges enyhülés, vagyis a grafikus kártyák továbbra sem lesznek olcsóbbak.
3 hozzászólás

technomancer

6 éve, 7 hónapja és 6 napja

Ügyes. röhögő smiley Ehhez hozzászólni sem lehet többet! röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 7 hónapja és 6 napja

Ügyesek. röhögő smiley Szakmai analfabéták ülnek az nvidiánál, itt az újabb bizonyíték.

válasz erre

Fikarc

6 éve, 7 hónapja és 7 napja

Idióták ezek. Nem hogy növelnék a gyártást. Nem, árat emelnek. Az emberek meg nem veszik. Komolyan nem értem ezeket a cégeket.

válasz erre