Hétmillió eurós büntetést kapott Olaszországban a Facebook

2021. február 18.
30.1621
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb tetemes bírságot kapott Olaszországban a Facebook, miután a helyi versenyhatóság hétmillió eurós pénzbüntetést szabott ki a közösségi oldalra azért, mert nem tájékoztatták megfelelően az embereket a személyes adatok felhasználásáról.
Advertisement

Az olasz hatóságok szerint az emberek úgy regisztrálnak a Facebookra, hogy a közösségi oldal gyakorlatilag semmit sem közöl velük arról, hogy a személyes adataikat milyen módon használják majd fel a későbbiekben, amit az olaszok a 2018-ban az AGCM által bevezetett intézkedések miatt rendkívül komolyan vesznek.

Nem ez az első eset, hogy az olaszoknál óriási bírságot kap a Facebook, sőt a közösségi oldal egyik szóvivője szerint éppen emiatt az eljárás miatt nem módosították még a felhasználási feltételeiket, ami nyilvánvalóan nem mentség a történtekre.
Advertisement
3 hozzászólás

petrovicsz

2 hete és 4 napja

Ideje elkezdeni a büntetgetést bizony, mert iszonyat hatalom van a kezükben és nem jó dolgokra használják sajnos.

válasz erre

Levi87

2 hete és 4 napja

Amúgy tényleg nem is értem, hogy működhet úgy valami, hogy egyrészt ennyire visszaél a személyes adatokkal, másrészt annyi adatszivárgás (meg eladás!!!!!! basszus) történik, hogy az valami elképesztő.

Azt a dumát mmost hagyjuk hogy nem kötelező regisztrálni. Manapság ez sok tekintetben öngyilkosság. Megérett az idő a FB komoly szabályozására...

válasz erre

Gólem

2 hete és 4 napja

Ezeknek semmilyen büntetés nem elég nagy...

válasz erre
Advertisement

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink