Heteken belül becsapódhat a Földbe a kínai Tienkung-1 űrállomás

2018. március 07.
3.2011
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Ijesztő jóslatot hozott az Európai Űrhivatal, akik bejelentették, hogy számításaik szerint néhány héten belül becsapódhat a Földbe az irányíthatatlanná vált kínai Tienkung-1 űrállomás, illetve annak darabjai.

Az esemény azért különösen jelentős, mert egy 8500 kilogrammot nyomó eszközről van szó, ami teljesen irányíthatatlan, és bár becsapódását nem tudjuk megakadályozni, ellenben a mérnökök már tudják, hogy a labor valamikor március 29. és április 9. között léphet be a Föld légkörébe, miközben jelentős része megsemmisül, de néhány nagyobb darab - melyek akár 100 kilósak lehetnek - így is eljuthatnak a felszínig.

Az űrhivatal szakemberei szerint az űrállomás darabjai nem egyetlen területen, hanem egy legalább 1000 kilométeren belül szóródnak majd szét, de hogy pontosan hol, az még nem derült ki, ellenben a becsapódás előtti napokban erről is pontosabb részletekkel tudnak majd szolgálni.

A szakértők egyébiránt már most felhívták a figyelmet arra, hogy az űrállomás minden darabjának érintése életveszélyes lehet, hiszen különféle toxikus vagy sugárzó anyagokat tartalmazhatnak, ezáltal senkinek sem ajánlják majd az esetleges megtalált roncsokkal való érintkezést.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

6 éve, 7 hónapja és 19 napja

Elég durván hangzik! meglepett smiley

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 7 hónapja és 20 napja

Reméljük nem lakott területre zuhan.

válasz erre

Fikarc

6 éve, 7 hónapja és 20 napja

Az fincsi lesz! meglepett smiley

válasz erre