Hét perc: mindössze ennyi kell ahhoz, hogy térfigyelő kamerákkal bárkit megtaláljanak Kínában

2017. december 15.
6.7261
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elképesztő kísérletet hajtott végre John Sudworth, a BBC ismert riportere, aki elhatározta, hogy leteszteli a híres kínai megfigyelési rendszert, ami a térfigyelő kamerákra és egy speciális arcfelismerő szoftverre épül fel.

Az újságíró azt szerette volna kideríteni, hogy mennyire működőképes a kínaiak rendszere, és a kormány meglepő módon bele is ment a kísérletbe, ezáltal arra kérték Johnt, hogy menjen és sétálgasson valamelyik nagyvárosban egyet, ők pedig a fejlett és kiépült kamerarendszerrel rövidesen megtalálják majd.

Ez olyan jól sikerült, hogy az arcfelismerő szoftver az indítást követő hetedik percben már jelzett is, hogy megtalálta a riportert, ami valami egészen hihetetlen teljesítmény még annak fényében is, hogy Kínában több mint 170 millió térfigyelő kamera van elhelyezve az egész országban, de ezt 2020-ig szeretnék legalább 400 millióra emelni.


4 hozzászólás

Fikarc

6 éve, 9 hónapja és 26 napja

Mindeközben itthon a full bekamerázott, rendőrségre bekötött lakásunkat kirámolták egy perc alatt tavaly és azóta sincs előrelépés. Képekkel, videókkal.

válasz erre

rDAVE

6 éve, 9 hónapja és 27 napja

Harder írta:
Nem semmi. Kár hogy mégis tömeggyilkosok, betörők, top keresett bűnözők mászkálnak az utcán.
Kínában az emberi jogok gyengeségével vannak bajok, de egy éjszakai séta ezerszer biztonságosabb, mint nyugati fővárosokban. Kínában a **** sofőröktől kell félni. röhögő smiley

válasz erre

Harder

6 éve, 9 hónapja és 27 napja

Nem semmi. Kár hogy mégis tömeggyilkosok, betörők, top keresett bűnözők mászkálnak az utcán.

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 9 hónapja és 27 napja

Ez ijesztő.

válasz erre