Hét évnyi eltiltást kapott Amerikában a ZTE

2018. április 17.
2.5921
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Huawei mellett igencsak nehéz évekre számíthat Amerikában a ZTE, az Amerikai Kereskedelmi Minisztérium ugyanis bejelentette, hogy hét teljes esztendőre eltiltották a kínai gyártót attól, hogy amerikai beszállítói komponenseket vásároljon.

Ezzel kis túlzással a ZTE teljesen ellehetetlenítésre került az USA területén, mely az amerikai és a kínai gazdasági háború egy újabb fejezeteként íródhat be a történelemkönyvekbe, noha esetünkben a kínaiak valóban ludasak, miután olyan készülékeket juttattak Iránba, melyek legalább 25 százalékban tartalmaztak amerikai beszállítóktól érkezett komponenseket, amivel a cég csúnyán megsértette az amerikai embargót.

Emiatt már akkor közel 900 millió dolláros büntetést kellett fizetniük, de a hétéves tiltás még súlyosabb következményekkel járhat, és nemcsak a ZTE-re, hanem a teljes mobilos iparágra, hiszen a bejelentés hírére egy halom amerikai mobiltechnológiában érdekelt cég árfolyama indult zuhanásnak.

Persze az igazán nagy vesztes a ZTE lett, akik legközelebb 2025 márciusában vásárolhatnak készülékeikhez amerikai komponenseket, addig azonban más forrásból kell megoldaniuk a gyártást.
6 hozzászólás

Harder

9 hónapja, 3 hete

CharlieFirpo írta:
Egy csapásra a konkurencia is eltörölve.
Nem hinném hogy egy Apple-nek pl bármennyire is konkurenciája lenne amcsiknál.

válasz erre

CharlieFirpo

9 hónapja, 3 hete

Egy csapásra a konkurencia is eltörölve.

válasz erre

Kisfaludy82

9 hónapja, 3 hete

Igazuk is van.

válasz erre

betyár

9 hónapja, 3 hete

Az elég komoly.

válasz erre

TEchie

9 hónapja, 3 hete és 1 napja

Nem semmi! Mondjuk nem értem ez miért jó az amcsiknak de mindegy.

válasz erre

Levi87

9 hónapja, 3 hete és 1 napja

Az überdurva!

válasz erre