Helyrerakták a Deepin Linux memóriafogyasztását

2018. augusztus 23.
4.6211
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Még júniusban érkezett meg a Deepin Linux 15.6-os verziója, aminek fejlesztése során a teljesítmény növekedés volt a fókuszban, ami hajszolása közben egy másik erőforrás fogyasztása jelentősen megnövekedett, ám ezt most orvosolták.
 

Olyannyira, hogy egyből egy újabb verziószám is megjelent, hiszen letölthetővé vált a Deepin Linux 15.7, aminek célja a teljesítmény optimalizálása az erőforrások megfelelő kihasználása mellett.

Következésképpen a laptop felhasználás mellett mintegy 20%-kal növekedett a készenléti idő, sőt rendbeszedték az energiafelhasználást is, ami a 15.6-os verzióban Ubuntu szintre növekedett.

A mostani frissítést követően csupán 830MB memóriát foglal le magának indulást követően az operációs rendszer, ami már már Windows 7 érzést kelthet bennünk, a felhasználási élmény pedig nagyban javul.

Helyrerakták a Deepin Linux memóriafogyasztását - 2. kép

2 hozzászólás

VDemon

1 éve, 7 hónapja és 13 napja

Jó irányba húzták, tetszik, fürge mint a róka!

rDAVE

1 éve, 7 hónapja és 13 napja

Az 15.6 pont előtte próbáltam, már ott is érezhető volt, hogy szerényebbek az igényei, mint az elődjénél. Ezt egyelőre nem tervezem élesben felrakni, de ha úgy csökkentették, hogy nem szenved hiányt a felhasználó semmiben, akkor szép teljesítmény. Maga az OS példaértékű az ingyenes rendszerek között.