Hegyekben állnak az iPhone X alkatrészek a gyártóknál

2018. július 19.
1.9681
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár az iPhone X technológiai értelemben óriási siker volt, sőt mi több az Apple presztízsértékét is megnövelte, ellenben üzleti szempontból a vállalat hozott néhány kétes döntést, aminek hatására a Digitimes szerint kellemetlen helyzetbe hozták a gyártókat.

Hiába lett ugyanis az első negyedév legjobb eladásokat produkáló okostelefonja az iPhone X, és hiába fogyott negyedévenként 50 millió felett a készülék, az Apple ennél is jobb eladásokra számíthatott, az említett forrás szerint ugyanis az eszköz gyártóinál jelenleg is hegyekben állnak az alkatrészek.

A Digitimes úgy tudja, hogy legalább háromszor nagyobb készletet halmoztak fel a gyártók, mint amire valójában szükségük lett volna, azonban egyelőre senki nem esett még kétségbe, hiszen köztudott, hogy gyakran az Apple is hajlamos több modellnél alkalmazni ugyanazokat a komponenseket.

Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy a most legyártott alkatrészeket nem kizárt, hogy fel tudják majd használni valamelyik idei iPhone-ban, ami nemcsak alacsonyabb árakat, hanem sokkal nagyobb kezdőkészletet is eredményezhet elméletben.
4 hozzászólás

TEchie

6 éve, 3 hónapja és 6 napja

Majd felhasználják. Idén is olyan az egyik verzió ami pont ugyanekkora.

válasz erre

Harder

6 éve, 3 hónapja és 6 napja

Ezt benézték. Van ilyen. röhögő smiley

válasz erre

Fikarc

6 éve, 3 hónapja és 6 napja

Na ez érdekes info. meglepett smiley Valami nagyon el lehetett számolva valahol, mert igaz, hogy nem annyi X-et adtak el, mint amivel számoltak, de csak kb 10-20% a differencia, nem 300%.

válasz erre

VDemon

6 éve, 3 hónapja és 6 napja

Gondolom, nem ennyire adtak le megrendelést, csak bebiztosították magukat. Ennyire nem lehet ellogisztikázni valamit...

válasz erre