Hazudozás miatt betiltották a HTC U11 reklámját az angoloknál

2018. április 09.
3.5691
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Azonnali hatállyal le kellett vennie a Youtube-ról és vissza kellett hívnia a televíziós csatornáktól is a HTC-nek azt a reklámfilmet, mely a U11-hez készült, és az Advertising Standards Authority (ASA) szerint félrevezeti a vásárlókat.

A reklámok valóságtartalmának felügyeletéért felelős hatóság szerint a HTC szimplán hazudik a leendő felhasználóknak azzal, hogy Tom Daley, az olimpiai toronyugró kezébe egy U11-et nyomtak, miközben a sportoló egy ugrás közben szelfizett a készülékkel, mely a vízbe érést követően is úgy működött, mintha mi sem történt volna.

Mindezzel azonban akad pár probléma! Többek között például az, hogy bár a telefon IP67-es szabvánnyal rendelkezik, ellenben maga a gyártó adta meg hozzá kritériumnak, hogy tilos a telefont direkt víz alá meríteni, ezáltal úszni vagy búvárkodni vele, de ha mégis víz alá kerül, akkor is tilos rögtön hozzáérni a gombokhoz és a képernyőhöz.

Ezzel szemben mit látunk a reklámban? Hogy Tom Daley csobban egy hatalmasat a készülékkel - ami vélhetően már a becsapódástól tönkrement -, majd utána jó mélyre merül a medencében, a felszínre érve pedig a sportoló rögtön használatba veszi a telefont, ami az ASA szerint egyáltalán nem valószerű.

Nézd nagyban ezt a videót!4 hozzászólás

DarkZer0

10 hónapja, 1 napja

Sose szerettem a HTC-t, mikor még csak belépett a színre... Huawei, Xiaomi szintén..

válasz erre

Fikarc

10 hónapja, 1 napja

Ez mekkora!

válasz erre

Harder

10 hónapja, 1 napja

Mondjuk ez így tényleg elég tré.

válasz erre

Kisfaludy82

10 hónapja, 1 napja

Az kemény! HTC, Huawei folyton hazudik egyébként, szóval ennyi erővel le lehetne tiltani minden reklámjukat.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink