Hátsó kaput találtak a OnePlus 3 Bootlader-ében

2017. február 10.
4.5861
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Korábban volt arról szó, hogy a OnePlus is manipulálja a benchmark eredményeket, most pedig az a hír járja, hogy nyitott hátsó kapu rejtőzik a telefon bootloader-ében.

A OnePlus telefonnal rendelkezők kivételes helyzetben vannak, hiszen mind a 3 mind pedig a legfrissebb 3T modellek esetében sincs szükség különleges képességekre ahhoz, hogy nyitni tudják a bootloader az eszközeiken.

A nyitott bootloader segítségével root jogot szerezhetnek az eszközön, így pedig egyedi beállításokkal illetve felturbózott funkciókkal ruházhatják fel kedvenc okostelefonjukat. Egy friss biztonsági jelentés alapján mind a 3 mind pedig a 3T esetében súlyos hátsó kaput felejtettek nyitva, amelyet a túl egyszerű bootloader nyitás csak tovább súlyosbít.

Ezt a lehetőséget kihasználva egyes kártékony programkódok lefutása után a nem nyitott bootloaderrel rendelkező eszközök esetén is feloldható a zárolás, ráadásul mindezt a felhasználói adatok törlése nélkül, így kvázi észrevétlen tud maradni a támadó, és kihasználva a root jogosultságot szinte bármihez hozzáférhet és bármit megtehet a OnePlus 3/3T-vel.
1 hozzászólás

petrovicsz

7 éve, 9 hónapja és 17 napja

Az szép. A nagy szabadság rejti magában a veszélyeket is.

válasz erre