Hatalmas ugrás történt 2020-ban a számítógépes piacon

2021. január 13.
30.1531
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár évek óta arról szól a fáma, hogy a személyi számítógépek kora leáldozott, a lefelé ívelő tendencia pedig már legalább egy évtizede tart, a Canalys elemzőinek bejelentése szerint azonban 2020-ban megfordult a kocka.
 

Olyannyira, hogy csak tavaly 297 millió személyi számítógépet szállítottak le világszerte a gyártók, ami 2019-hez viszonyítva óriási, mintegy 11 százalékos növekedésnek tekinthető, amihez fogható növekedést 2010 óta nem tudott produkálni a piac, tehát a járványhelyzet ezt a szegmenst sem érintette rosszul, éppen ellenkezőleg, a home office, az otthontanulás és a négy fal közé kényszerített emberiség számára úgy tűnik, hogy fontosak lettek a számítógépek.

A gyártók tekintetében egyébiránt az élen a Lenovo végzett, ők adták el a legtöbb számítógépet, de a lista dobogós helyén ott található még a HP és a Dell is. Az elemzők szerint egyébiránt ez a helyzet a jövőben is folytatódhat majd, és amíg a pandémia nem kerül kordába, addig nem sok változás várható.
5 hozzászólás

Huginn

3 hónapja, 2 hete és 1 napja

Nem tartom valószínűnek, hogy ez tovább ívelne felfelé, hiszen ahova kellettek gépek, oda már vettek, hogy menjen a HO. Viszont nincsenek nagy selejtezések a cégeknél, a lízingcégek is inkább hosszabbítgatják a szerződéseket. Nem csak, hogy drágák jelenleg a használt eszközök, de egyre nehézkesebb a beszerzésük is. -ez majd akkor lesz jó, ha az emberek újra bejárnak majd dolgozni. Akkor lesz szép túlkínálat használt termékekből.
S valóban, aktuálisan új termékekre érdemes ezáltal beruházni - akinél nincs rá keret, ott áruhitellel, ami használtnál amúgy sincs.

válasz erre

technomancer

3 hónapja, 2 hete és 1 napja

Na az kemény.

válasz erre

Levi87

3 hónapja, 2 hete és 1 napja

Legalább valami fejlődött tavaly. Erről is ritkán olvasni.

válasz erre

TEchie

3 hónapja, 2 hete és 1 napja

Aztarohadt!

válasz erre

Kisfaludy82

3 hónapja, 2 hete és 1 napja

Mindenki otthon ült, ez nekik jól jött. Nem semmi!

válasz erre