Hatalmas bírságot kap a Facebook a britektől az adatvédelmi botrány miatt

2018. július 11.
1.0721
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Megszületett a brit adatvédelmi hatóság rendelkezése azzal kapcsolatban, hogy mekkora bírságot kapjon a Facebook a legutóbbi adatvédelmi botrány miatt, aminek részeként több millió ember személyes adatait sodorták veszélybe.

Elizabeth Denham kormánybiztos ma hajnalban jelentette be, hogy a közösségi oldal a kiszabható legmagasabb bírságot, azaz 500 ezer fontot - ez közel 200 millió forintnak megfelelő összeg - kapja azért, mert megszegte az adatvédelmi törvényt, ezáltal nem tudta megóvni a felhasználók adatait a kiszivárgástól.

Denham szerint a bírság összegét az növelte meg a leginkább, hogy az adatvédelmi vétségek mellett gyakorlatilag átláthatatlan volt, hogy miként kerültek illetéktelenek kezébe a Facebook-felhasználók adatai, illetve hogy a Cambridge Analyticával szemben már sokkal korábban le kellett volna számolnia a közösségi oldalnak.

A bírság bár rekordösszegnek tűnik, hiszen ebben a kategóriában a brit kormány részéről ez a legmagasabb kiszabható büntetés, azonban a Facebook értékéhez mérten - mely jelenleg közel 600 milliárd dollár - gyakorlatilag aprópénz.
4 hozzászólás

strogg

7 hónapja, 3 hete és 5 napja

A buntetest internetes cegnel napokban hoznam mrg, hogy meddig elerhetetlen az orszagban a szolglatatasa. 1-60 nap. Ha kapna 30 nap bant a uk-ben a reszveny beszakadna, es a tozsde buntetne penzben

válasz erre

Porthos

7 hónapja, 3 hete és 5 napja

Előtte meg kellett volna hozni törvényben hogy nagyobb legyen a maximális összeg.

válasz erre

TEchie

7 hónapja, 3 hete és 6 napja

Brutál!

válasz erre

Kisfaludy82

7 hónapja, 3 hete és 6 napja

Helyes döntés!

válasz erre