Hat asztronauta Holdra száll egy szimuláció keretén belül

2019. március 23.
3.2851
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
SIRIUS-19 néven indítanak útjára egy olyan kísérletsorozatot, melynek keretében hat űrhajós fogja szimulálni a Holdra szállás körülményeit 122 napon keresztül, hogy a későbbiekben készen álljanak, ha ismét embert küldünk fel.

Ez a projekt több űrügynökség együttműködésével jöhetett létre, konkrétan a German Aerospace Center (DLR), a Nemzeti Űrkutatási Központ (CNES), az orosz Roscosmos és a NASA koprodukciója a SIRIUS-19. Három férfi és három nő asztronauta vesz részt a kísérletekben a moszkvai Institute of Biomedical Problems intézményben.

A kísérlet egy háromnapos utazással kezdődik, amely szimulálja a Hold eléréséhez szükséges időt. Röviddel ezután a szimuláció részeként megérkeznek a Lunar Orbital Platform-Gateway (LOP-G) űrállomásra, amely megépítését a valóságban a következő évtizedben fogják megkezdeni, majd a következő 100 napot az eme körülmények között teljesítendő kísérletsorozattal fogják tölteni.

A csapat mindennapos rutinja lesz, hogy szimulálja az élet- és munkakörülményeket a LOP-G fedélzetén. Ez magában foglalja a napi egészségügyi ellenőrzéseket, a sporttevékenységeket, a biztonsági képzést, a rendszeres tisztítást és karbantartást, valamint a dokkolási / leoldási eljárásokat. Rendszeresen fognak élelmiszerhez és készletekhez jutni, erre az ISS-hez hasonlóan 30 naponta kerül sor.

A kísérlet felénél az asztronauták szimulált környezetben "Holdra szállnak" egy űrkapszulával, holdsétát tesznek, mintákat gyűjtenek, és előkészítik a letelepedés alappilléreit. Végül a kísérlet utolsó 30 napján a felszíni felderítést is szimulálni fogják távvezérlésű holdjárókkal. A SIRIUS-19 kísérlet március 19-én kezdetét vette.
4 hozzászólás

zender

1 éve, 5 napja

Kemény lehet azért egy ilyen. Főleg annak tudatában hogy szimuláció, bármikor kimehetnél. Mert a Holdon ugyebár ezt nem teheted meg.

válasz erre

Direktor

1 éve, 5 napja

Érdekes adalék lett volna hogy pl mekkora helyen lesznek összezsúfolva mert az sem mindegy.

válasz erre

Mordorer

1 éve, 5 napja

Kemény kihívás lesz ez így is, gondolom.

válasz erre

login_password

1 éve, 5 napja

Az lenne a jó ha már a Holdon lennének.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink