Három amerikai egyetemen már iPhone-jukkal igazolhatják magukat a diákok

2018. október 04.
3.1141
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb jövőbe mutató módszer tesztelése indult meg a Duke-, az Alabama- és az Oklahoma Egyetem falai között, ahol a diákok már saját iPhone-juk segítségével is igazolhatják magukat - köszönhetően az Apple Wallet szolgáltatásnak.

Az Apple Wallet újdonsága, hogy a diákok már digitálisan is hozzáférhetnek általa diákigazolványukhoz és egyéb olyan iratukhoz, ami az iskolai igazolást szükségessé teszi, ezáltal okostelefonjuk, sőt akár egy Apple Watch is elegendő lehet ahhoz, hogy igazolhassák magukat.

Az Apple még júniusban jelentette be a Wallet frissítését, mely az eddigieken túl már digitális igazolványok, leginkább hitelkártyák, beszállókártyák, koncertjegyek vagy diákigazolványok digitális tárolására ad lehetőséget, azonban a megnevezett három egyetem az első, akik intézményi keretek között bevezették ennek a rendszernek a gyakorlati alkalmazását.

A digitális diákigazolvány természetesen ugyanarra jogosítja fel a tanulókat, mint a kézzel fogható kártya, csak sokkal nehezebb ellopni, hiszen használatához vagy jelszóra, vagy ujjlenyomatra, vagy a még pontosabb és biztonságosabb arcfelismerésre van szükség.

A tesztüzemhez nemsokára három további egyetem csatlakozik majd, a jövőben pedig a teljes amerikai iskolarendszerben elterjedhet a megoldás.
5 hozzászólás

inkognito

9 hónapja, 5 napja

Nagyon király.

válasz erre

betyár

9 hónapja, 5 napja

Ez egy jó újítás. Előbb utóbb nálunk is lesz ilyen szerintem.

válasz erre

Levi87

9 hónapja, 5 napja

Az a nem gyenge.

válasz erre

Porthos

9 hónapja, 5 napja

Nálunk meg még Apple Pay sincs.

válasz erre

Harder

9 hónapja, 5 napja

Ez tök menő.

válasz erre