Hardveres sebezhetőség miatt tudták feltörni a Nintendo legújabb játékkonzolját

2018. április 26.
3.8521
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Komoly fejtörést okozott az egész iparágnak az elmúlt hónapokban az Intel és az AMD lapkáiban felbukkant sebezhetőség, ami mellett a hírek szerint most a Nintendót is utolérte a végzet, legújabb játékkonzoljukban ugyanis egy óriási hardveres sebezhetőséget találtak.

Az átjáró a Nintendo Switch-ben dolgozó Nvidia Tegra X1-es APU-jában lett felfedezve, az itt található boot ROM ugyanis egy óriási hardveres hiányosságtól szenved, amit bárki szabadon kihasználhat arra, hogy saját dolgokat telepítsen a konzolra, ami lehet akár másolt játék is.

Mivel hardveres problémáról van szó, sem a Nintendo, sem az Nvidia nem tudja távolról orvosolni a bajt, kizárólag úgy tudnák elhárítani, ha hirtelen egy új hardvert dobnának piacra, melyben a kérdéses APU már kijavítva kapna helyet.

Magát a hibát fail0verflow ismerte fel, aki először természetesen a gyártókat értesítette, sőt sokáig nem is akarta nyilvánosságra hozni a dolgot, de miután mások is rábukkantak, inkább úgy döntött, hogy nem titkolózik tovább.

Érdekesség, hogy fail0verflow már korábban nyilvánosságra hozta, hogy egy hardveres hiányosság miatt a konzolra telepíthető Linux disztribúció, azonban akkor még sem ő, sem senki más nem mert veszélyről vagy sebezhetőségről beszélni egészen a közelmúltig.

Nézd nagyban ezt a videót!3 hozzászólás

VDemon

1 éve, 8 hónapja és 7 napja

Nincs is jobb mint egy Linux disztró a konzolon!

válasz erre

TEchie

1 éve, 8 hónapja és 7 napja

Jöhetnek a kalózverziók...

válasz erre

betyár

1 éve, 8 hónapja és 8 napja

Ez mennyire gáz már.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink