Harc az Oscarért: Legjobb női főszereplő

2014. december 08.
5101
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
androgeek techmag profilja, adatai
androgeek techmag
Néhány napja szó esett már az EW online által összeállított Oscar esélyesek listájáról, nézzük most a hölgyeket!

Habár nemrégiben akadtak  felejthetelen női alakítások, amelyet az Akadémia is elismert (mint például Cate Blanchett a Blue Jasmine-ben), Hollywood manapság mégsem bővelkedik érdekes vagy izgalmas női szerepekben.
Ha Witherspoon kisasszony nem fedezi fel magát idén producerként is, alighanem két nagyon fontos jelölttől esnénk el, és ez a poszt kongana az ürességtől.



Reese Witherspoon (Vadon) múlt héten hengerelte le a közönséget az életrajzi könyvön alapuló, szerelmi csalódásból és gyászból heroinba menekülő nő történetével, aki több, mint ezer mérföldes túrába kezd, hogy legyőzze démonait, hegyeken-völgyeken át.


Szorosan a nyomában ott van a Holtodiglanban elképesztő alakítást nyújtó jégkirálynő, Rosamund Pike is, aki a filmtörténet egyik legfélelmetesebb asszonyát keltette életre a vásznon.


A legesélyebbnek azonban Julianne Moore tűnik.

aki állítólag hibátlanul formálta meg az ötvenes éveiben és az Alzheimer-kór korai stádiumában járó nő karakterét az alacsony költségvetésű Still Alice-ben. Ráadásul őt már négyszer jelölték, ideje lenne, hogy szobrocskához jusson.


Negyedikként pedig érdemes megemlíteni Felicity Jonest, aki a Mindenség elméletében Jane Hawkingot, a jól ismert professzor feleségét alakítja a szintén életrajzi ihletésű filmben.
Az ötödik kiadó helyre még akad jelentkező: vajon azt a többszörös jelölt Amy Adams (Nagy szemek) vagy a többszörös győztes Hilary Swank (The Homesman) csípheti-e meg? A gond csak az, hogy ez utóbbi két film mintha nem találna megfelelő közönségre, ami jelentősen csökkenti az eséyeiket. Nem beszélve arról, hogy kénytelenek még a korábbi győztes Marion Cotillard-ral is szembenézni, aki a Dardenne fivérek Két nap, egy éjszaka című belga alkotásában borzolta a kedélyeket.

Akad néhány, még kisebb ublicitást élvező jelölt is, ilyen Mia Wasikowska a Tracksben, aki hasonlóan Miss Witherspoon való élet által isnpitált karakteréhez, 1700 mérföldet járt be négy tevéje és kutyája társaságában. Vagy Shailene Woodley, a rákban szenvedő tinédzser szerepéért, a Csillagainkban a hiba című meglepetés kaszasikerben. És ha már meglepetés, itt van nekünk Jennifer Aniston megtört szívű, krónokus fájdalommal küzdő nőként a Torontói Filmfesztiválon debütáló független filmben, a Cake-ben.
nincs még hozzászólás