Hány megapixeles a telefonod kamerája? Mert ez a fényképezőgép 400 megapixeles képeket készít!

2018. január 19.
2.7421
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Óriási verseny van a mobilos kamerák és a klasszikus fényképezőgépek gyártói között is még mindig, hogy ki tud előállni a lehető legnagyobb megapixeles masinával, amivel kapcsolatban a Hasselblad most igencsak magasra tette azt a bizonyos lécet.

A gyártó ugyanis bemutatta H6D-400C névre keresztelt kameráját, amiről csak és kizárólag technológiai fejlettségének okán számolunk be, hiszen a szerkezet képes 400 megapixeles fotók készítésére, és ebből fakadóan egyetlen vele készült fénykép mérete meghaladhatja akár a 2,4GB-ot is.

A Hasselblad rögtön el is árulta kamerájának titkát, ezáltal kiderült, hogy ebben is csak egy 53,4x40mm-es szenzor teljesít szolgálatot, ám a segédszoftverrel hatszor exponáltatják, és minden egyes alkalommal egy pixellel eltolásra kerül a kép, így hat felvételből összejön egy 23200 x 17400 képpontos fotószörnyeteg.

A gyártó szerint gépük inkább technológiai erőfitogtatás - pláne annak fényében, hogy másodpercekig tart vele egy kép készítése -, de akinek van több mint 12 millió forintja arra, hogy kamerát vegyen magának - lévén közel 50 ezer dollárba kerül a gépezet -, az mostantól megteheti.

Nézd nagyban ezt a videót!



3 hozzászólás

inkognito

6 éve, 8 hónapja és 20 napja

Ez profiknak jó maximum.

válasz erre

Fikarc

6 éve, 8 hónapja és 20 napja

Tényleg nem semmi, de a hétköznapokban gyakorlatilag használhatatlan. Mozdulatlan dolgok fotózására jó, hegyek pl. De itt ki is fújt.

válasz erre

Levi87

6 éve, 8 hónapja és 20 napja

Biztos lesz néhány cég akinek valamiért megéri de gondolom tömeggyártás nem lesz. röhögő smiley

válasz erre