Hangalapú azonosítást alkalmazna Németország a menekültekkel szemben

2017. március 20.
3.9081
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Végső elkeseredésében a legmodernebb technológiákat alkalmazza Németország annak érdekében, hogy legalább megfelelően azonosíthassa az államhatárt illegálisan átlépő bevándorlókat, akiket nemcsak megfékezni, de regisztrálni sem tudnak.

A legtöbb menedékkérő ugyanis papírok nélkül érkezik, és jellemző, hogy többségük minden határátlépéskor más nevet, születési dátumot és egyéb adatot mond be a hatóságoknak, azonban a Die Welt információi szerint a német kormány a jövőben bevetné a hangalapú azonosítást, ami kijátszhatatlan lenne a migránsok részéről.

A lap állítólag úgy tudja, hogy az ehhez szükséges szoftver már majdnem elkészült, így jelenleg is javában zajlik a tesztüzem, így a gyanúsabb esetekben alkalmazzák, de két héten belül a hírek szerint már minden határátlépő esetében ezt a biológiai azonosítást fogják használni.

A rendelkezésre azért van szükség, mert a Németországba tavaly beérkező menedékkérők 60 százaléka semmiféle hivatalos papírt sem tudott bemutatni, így az illegális bevándorlók több mint a feléről azt sem tudni biztosan, hogy melyik országból érkezett.

Ez az új szoftver azonban nemcsak az emberek biológiai azonosítását tenné lehetővé, hanem azt is, hogy megmondaná, hogy az illető pontosan honnan, melyik országból, annak melyik régiójából érkezhetett, hiszen a program még a nyelvjárásokkal is elboldogul majd.
3 hozzászólás

techiii

7 éve, 8 hónapja és 10 napja

Nem hinném h ez a megoldás.

válasz erre

Porthos

7 éve, 8 hónapja és 10 napja

60 százalék nem mutatott papírt és beengedték őket? Gratulálok. wtf smiley

válasz erre

Harder

7 éve, 8 hónapja és 10 napja

Ez azért elég durva! meglepett smiley

válasz erre