Hamarosan Windows 10-es PC-nkről is küldhetünk SMS-t

2016. április 20.
1.2721
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Megérkeztek az új Windows Insider verziók, amik magukkal hozták a Messaging Everywhere bétáját, melynek segítségével gépünkről is küldhetünk SMS-t.

A Microsoft ma kiadta a Windows 10 PC és Mobile 14327-es buildjét a Gyors Insider körön lévő tesztelők számára, aminek a legnagyobb és legizgalmasabb újdonsága az új Messaging Everywhere élmény.

A funkció a rendszerbe van építve, segítségével, ha van egy Windows 10-es telefonunk, akkor nem muszáj azon begépelnünk szöveges üzenetünket, mert mindent megtehetünk az asztali számítógépünkről vagy laptopunkról (sőt, még értesítéseket is kapunk, csak úgy, mint mobilon). Ezzel kapcsolatban a még jobb hír az, hogy (egyelőre) úgy tűnik, ez nem egy Cortanához kapcsolt dolog lesz, tehát akár itthon is használatba vehetjük majd mindenféle regionális és nyelvi beállításokkal való trükközés nélkül. A Microsoft idei BUILD bemutató videója alapján nagy valószínűséggel a későbbiekben ugyanezt hívásokkal is eljátszhatjuk majd (csak úgy, mint egy Mac és iPhone között).

A funkció működéséhez három dologra van szükség - persze amellett, hogy mind PC-n, mind mobilon a legújabb Insider verziót használjuk:

Mindkét Windows 10-es eszközünkön (PC és mobil) ugyanazzal a Microsoft fiókkal kell bejelentkeznünk
Telefonon be kell kapcsolni az ~"Üzenet küldése az összes Windowsos eszközömön" (Send texts on all my Windows devices) lehetőséget.
PC-n az Üzenetek alkalmazás beállításaiban ki kell választani a megfelelő telefont, amin keresztül küldeni szeretnénk az SMS-eket.

A buildben feltűnhet, hogy az Üzenetek alkalmazásból eltűnt a Skype integráció. Ennek az az oka, hogy a Microsoft egy új, univerzális Skype alkalmazáson dolgozik, így az integráció azon keresztül fog megvalósulni, nem pedig az Üzenetek alkalmazáson keresztül (utóbbinak az SMS-küldés/fogadás lesz a szerepe).

[caption id="attachment_20927" align="aligncenter" width="991"] Forrás: NokiaPowerUser[/caption]

A 14327-es build további mobilos újdonságai közé tartozik egy rakat hibajavítás és Cortana nyelvi támogatásának bővítése (spanyol (Mexikó), portugál (Brazília), francia (Kanada) - ezek PC-n már elérhetővé váltak egy ideje, mobilon ugyanezekhez a nyelvekhez mostantól a billentyűzet diktálás funkciója is elérhető). A hibajavítások között olyanok is szerepeltek, mint a billentyűzet szóköz és enter billentyűjének működésképtelenné válása, néhány emoji interaktív értesítésből való törölhetetlensége vagy egyes nyelvi csomagok le nem töltődése.
nincs még hozzászólás