Hamarosan teret hódít a Google Assistant

2017. február 11.
4.8651
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Nexus irányvonal felszámolásával, valamint a Pixel brand megjelenésével párhuzamosan szoftveresen is tudott újat mutatni a Google, tavaly őszi eseményén, hiszen elhozta a továbbfejlesztett Google Now-t, amely immár a Google Assistant nevet viseli, de sajnos csak Pixel exkluzív applikáció volt, egészen eddig.

A virtuális asszisztens működésével új értelmet nyer az okos telefon, és a keresőóriás hisz abban, hogy a Google Assistant a jövőben más okostelefonokon is meg fog jeleni, nem csak a Pixel illetve egyéb frissen kiadott saját márkás hardvereken lesz elérhető.

Ezt a hitet pedig alapos munkával igyekszik valósággá változtatni a Google, mivel az Android Police egyik munkatársa talált egy lehetőséget a még készülőben lévő frissítésben, amelyet aktiválva elérhetővé válik a kiterjesztett Google Now, azaz a Google Assistant.

A még fejlesztés alatt álló verzió a v6.13-as verziószámmal rendelkezik és még erősen alfa szakaszban jár, így a működése instabil, valamint tucatnyi hibát rejt magában, ennek ellenére az opciók közt fellelhető a virtuális asszisztens aktiválása, amely után a home gombot hosszan lenyomva máris cseveghetünk a személyre szabott jarvis-unkkkal.
2 hozzászólás

Harder

7 éve, 9 hónapja és 20 napja

Fura hogy kiszorítanak az Android platformról egy Android alkalmazást ami a rendszer része és csak kis rétegnek teszik azt elérhetővé. Úgyhogy várható volt hogy portolják norméálisan is.

Csak addig kár volt a Now-t kivezetni.

válasz erre

Porthos

7 éve, 9 hónapja és 20 napja

Soha nem használtam a Now-t, szerintem ezt sem fogom. De az hogy csak Pixelen van jelenleg, egy vicc.

válasz erre