Hamarosan robotok fuvarozzák majd az autókat az egyik londoni repülőtéren

2019. január 28.
5.1851
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A robotika a jövőben egyre több helyen veszi át az irányítást és az emberi feladatokat, a hírek szerint így nemsokára például már a repterek parkolóiból is speciális robotok vezethetik elő a leparkolt autókat.

A Stan névre keresztelt robotok például a londoni Gatwick repülőtéren már idén nyáron bevezetésre kerülnek - első körben csak egy három hónapos tesztüzem erejéig -, azt a célt szolgálva, hogy a tulajdonosok sokkal könnyebben hozzáférhessenek az autóikhoz, lévén parkoláskor meg kell majd adniuk, hogy hová is álltak, majd miután visszaértek a repülőtérre és szeretnének hazaindulni, csak megadják Stannek az adatokat, a robot pedig egy speciális emelő segítségével kiemeli és a tulajdonoshoz szállítja a járművet.

A Stanley Robotics műve egyébiránt már évek óta áll tesztelés alatt, ezáltal Franciaországban és Németországban is próbálgatták korábban, de Londonban most lesz az első alkalom, hogy tesztelhetik az utasok is nagy nyilvánosság mellett.
3 hozzászólás

Hentes

6 hónapja, 1 hete

Nagyon beindul a robotizáció. Ennnek egyrészt örülök, mert imádom az ilyen futurisztikus dolgokat, másrészt azért ijesztő sok tekintetben. Tényleg mi lesz ha öntudatra ébrednek?

válasz erre

Kisfaludy82

6 hónapja, 1 hete

Na végre! Remélem itthon is mielőbb alkalmazzák. Bár Ferihegyen ez érdekes lenne.

válasz erre

Levi87

6 hónapja, 1 hete

Nagyon menő!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink