Hamarosan megérkezhetnek az univerzális Facebook alkalmazások

2016. március 12.
8361
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Felbukkant a Windows 10 Mobile-ra szánt Instagram béta változata, és pár napja a Messenger Windows 10-es asztali változata is megjelent a Windows Áruházban.

Úgy tűnik, hogy most, hogy "újra közeleg" a Windows 10 Mobile megjelenése (a sorban hat-hetedik pletyka márciusra teszi a kigördülést, hivatalos álláspont továbbra sincs), elkezdtek felbukkanni a Facebook tavaly ősszel beígért Windows 10-es univerzális alkalmazásai a Windows 10 Áruházban.



"Épp itt volt már az ideje", mondhatjuk, hiszen mint tudjuk, a Facebook Windows alkalmazásai mind több éves lemaradásban voltak/vannak Androidos és iOS-es testvéreikkel szemben (nem is beszélve a két éve bétában lévő Instagram alkalmazásról, amit kizárólag azért frissítettek pár hónapja, hogy újra képes legyen megjeleníteni a hírfolyamot).

Így nem volt (és jelen pillanatban sincs) sok választási lehetőség: nem lehet hívást intézni Messengeren, nincsenek reakciók a(z amúgy is lassú) Facebook alkalmazásban és aki igazán használni akarja az Instagramot, annak ott van egy népszerű harmadik féltől származó alkalmazás, mert a hivatalossal még videót sem lehet feltölteni. Ezt egy mai fiatalnak bőven elég elmondani, hogy utána többet rá se nézzen a Windows Phone-ra. Most végre talán elindultunk a változás útján, ugyanis például a Bank of America univerzális alkalmazása is (a hírek szerint) hetekre van a megjelenéstől, valamint úgy látszik, hogy a Facebook csapata mégsem feledkezett meg a Windows 10-ről.

Az új Facebook alkalmazás asztali béta változata már egy jó ideje letölthető, de csak kevés felhasználó kapott meghívást a tesztelésre, így a többség a bejelentkező képernyőnél többet nem láthat. Néhány napja emellett felbukkant az új, Windows 10 Mobile-ra készülő Instagram bétája is, amit egyelőre úgy tűnik, hogy bárki letölthet, azonban tele van hibákkal (folyton összeomlik), most pedig megjelent az áruházban a Messenger (univerzális) bétája is, de az áruházi leírásból és adatokból úgy tűnik, hogy ez jelenleg csak az asztali Windows 10-en van (valamennyire) működőképes állapotban (a támogatott architektúrák között egyedül az x86 szerepel), valamint ez nagy valószínűséggel csak egy tesztelői kör számára tölthető le.

Az érdekessége ezeknek az alkalmazásoknak, hogy mindegyik az iOS-es testvér egy portált változata lehet, de állítólag mégsem a Project Islandwood (iOS Bridge for Windows), hanem a Facebook "házilag fejlesztett" eszközeivel lett elkészítve. A portálás nyomai ott látszódnak a legjobban, hogy az Instagram alkalmazásban még az Apple-féle 3D Touch is elérhető egy hosszú nyomva tartással, és az érintésérzékenységtől eltekintve ez a funkció pontosan ugyanúgy működik (és jelenik meg), mint az Apple eszközein (még a háttér is elmosódik). A Messenger béta alkalmazás emellett pontosan úgy néz ki, mintha iPad-en használnánk (a Facebook alkalmazás már bizonyos helyeken - megjelenés tekintetében - eltér, de az már hónapokkal ezelőtt megjelent az Áruházban).

Sajnos konkrét időpontot az alkalmazások megjelenésére továbbra sem tudunk mondani, viszont az áruházbeli felbukkanásuk azt jelzi, hogy már félkész (szélesebb körű tesztelésre alkalmas) állapotban vannak. Ne felejtsük el azt sem, hogy egy hónap múlva itt van a BUILD 2016, ami egy remek alkalom lehet ezen alkalmazások bemutatására, valamint azon sem lepődnénk meg, ha a Windows 10 Mobile kigördítését a konferenciához igazítanák. A Windows 10 Mobile-ra szánt Instagram Beta alkalmazás innen tölthető le.
nincs még hozzászólás