Hamarosan megbízhatóbb informálódást biztosít a koronavírus-helyzet kapcsán a Facebook

2020. március 20.
13.6801
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Folyamatosan azon dolgozik a Facebook, hogy megkönnyítse az emberek életét a koronavírus-helyzetben, ami nem meglepő, hiszen elsődleges hírszerzési és kommunikációs platformmá nőtte ki magát az elmúlt napokban.

Emiatt a közösségi oldal bejelentette, hogy minden erejükkel fellépnek a koronavírushoz kapcsolódó álhírek ellen, így a hírfolyam felső részén nemsokára elérhetővé tesznek egy információs dobozkát, de főként a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás segítségével megpróbálják kiszűrni a dezinformációt, miközben a koronavírus kulcsszóra rákeresve csak és kizárólag megbízható forrásokból származó hírekkel találkozhatunk majd.

Erre kifejezetten nagy szükség van annak fényében, hogy jelenleg a Facebookon nagyon sok álhír terjed a koronavírus kapcsán, ennek megfelelően a közösségi oldalnak kell lépéseket tennie azzal kapcsolatban, hogy mielőbb megoldást találjanak a problémára.
3 hozzászólás

Fikarc

4 hónapja, 4 napja

Na erre azért kíváncsi leszek.

válasz erre

Kisfaludy82

4 hónapja, 4 napja

Ha olyan jól fog működni mint az eddigi fejlesztéseik, akkor mostantól csak fake hírek fognak megjelenni!

válasz erre

TEchie

4 hónapja, 4 napja

Hát nem tudom ki hogy van vele, de én biztos nem a facebookot használom elsődleges információ forrásként, ebben a témában meg különösen nem...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink