Hamarosan már ki sem kell szállnunk az autóból, ha tankolunk!

2017. február 16.
4.1251
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Érdekes fejlesztést álmodott meg egyelőre még csak a Shell olajvállalattal közösen a Jaguar, akik bejelentettek egy olyan fizetési módszert a tankolásért, ami a jövőben vélhetően a legtöbb modern autóban helyet kap majd.

Az új rendszer lényege, hogy a jövőben tankolás során akár ki se kelljen szállnunk az autónkból, ezáltal csak berobogunk a benzinkútra, kiszólunk a kutasnak, hogy töltse tele a tankot, majd az autó fedélzeti számítógépe azonnal jelzi is, hogy mennyit tankoltunk, az mennyibe kerül, és egyetlen gombnyomással, a volán mögül rendezhetjük is az összeget online fizetéssel, ergo kiszállás nélkül továbbhajthatunk.

Habár a rendszer egyelőre még csak tesztidőszakban van, ezáltal kizárólag az újabb Jaguar modellek - Jaguar F-PACE / XE / XF - tulajdonosai használhatják, mégpedig csak Nagy-Britannia kijelölt Shell kútjain, de amennyiben a gyártók azt tapasztalják, hogy elképzelésük sikeres, a jövőben más autókra és kutakra is kiterjedhet a megoldás.

Nézd nagyban ezt a videót!3 hozzászólás

techiii

1 éve, 5 hónapja és 10 napja

Nem szeretek tankolni, de azért ez már kicsit sok.

válasz erre

Porthos

1 éve, 5 hónapja és 10 napja

Lassan elérünk ahhoz a ponthoz ami a Wall-E-ben volt, hogy az emberek ki sem szállnak a foteljukból...

válasz erre

rDAVE

1 éve, 5 hónapja és 10 napja

Valaki szóljon már a Jaguarnak, hogy ezt benézték, mivel ilyen már van a Finneknél, tehát nem az első. https://www.youtube.com/watch?v=7MisVM0SLbI

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink