Hamarosan már a vakoknak és a gyengén látóknak sem kell mellőzniük a filmezést a repülőn

2018. január 12.
1.1851
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A KLM holland légitársaság bejelentette, hogy a jövőben néhány járatukon szeretnének külön figyelmet fordítani a vakok és gyengén látók szórakoztatására is, ezáltal kiegészítő narrációval látnak el bizonyos filmeket.

A kiegészítő narráció a gyakorlatban annyit jelent, hogy az érintett filmek esetében a vakok és a gyengénlátók számára egy külön narrátor ismerteti, hogy milyen vizuális elemek láthatók a dialógusok során, miként néznek ki a karakterek, milyen az arckifejezésük, de alaposan leírja az egyes helyszíneket is.

A légitársaság első körben csak teszt jelleggel vezeti be újdonságát, ezáltal ma még csak az Újra Otthon, a Kingsman: Az aranykör és a Lego Ninjago esetében élvezhetik a vakok és a gyengén látók ezt a kiváltságot, de siker esetén a jövőben folyamatosan bővül a narrációval ellátott filmek sora.
3 hozzászólás

inkognito

1 éve, 1 hónapja és 10 napja

Ez jó kis fejlesztés.

válasz erre

VDemon

1 éve, 1 hónapja és 10 napja

Érdekes lehet, de el nem tudom képzelni hogy tudják ezt a valóságban használni. Előbb leírja a helyszínt, addig megállítja a filmet? Vagy a bal fülbe megy ez az info a jobb fülbe meg a sima hang?

válasz erre

Levi87

1 éve, 1 hónapja és 10 napja

Ez nagyon komoly! De jófejség!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink