Hamarosan itt az első Ubuntu 18.04 LTS béta

2018. március 02.
3.8941
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Canonical-tól Steve Langasek publikálta a hírt, mely szerint az Ubuntu 18.04-es verziójának fejlesztései a lehető legjobb ütemben haladnak, a projekt belépett a Feature Freeze státuszba, és egy héten belül telepíthetjük az első béta változatot.

A Feature Freeze státusz a Linux alapú operációs rendszerek esetében annyit tesz, hogy ezzel a fő fejlesztési munka elkészült, már semmilyen új funkció nem kerül a forrásba, mostnatól a finomítás és a hibajavítás kerül előtérbe.

Az elején mindenkit megnyugtatott Langasek, de aztán jött egy kisebb probléma felvázolása. Ezek szerint a fejlesztés során a szűrőn fentakadt problémás csomagok száma 800 felett van, egészen pontosan 822 db, amiket a fejlesztőknek felül kell vizsgálniuk, ugyanis csak így mehetnek ki a publikus csatornába.

A csapatot sürgeti az idő és a vállalás, ugyanis jövő héten, március 8-án kellene megjelennie az első bétának, Langasek-ék pedig extra nyomást helyeztek a srácokra, hiszen ahogy fentebb is olvasható, egyébként a lehető legnagyobb rendben halad a projekt.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

10 hónapja, 6 napja

Levi87 írta:
Várom már ezt a verziót, kíváncsi leszek milyen lesz az első LTS amiben nem Unity van.
Ugyanolyan mint a nem LTS verziók. Csak tovább van támogatva.

válasz erre

Levi87

10 hónapja, 1 hete

Várom már ezt a verziót, kíváncsi leszek milyen lesz az első LTS amiben nem Unity van.

válasz erre

Porthos

10 hónapja, 1 hete

Jól pörög a projekt, jó látni!

válasz erre

VDemon

10 hónapja, 1 hete

800 csomaggal van gond? Az rengeteg!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink