Hamarosan gondolatolvasásra is képes lesz a Google Chrome

2017. április 28.
3.7271
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Izgalmas újdonsággal kísérletezik Copyless Paste név alatt a Google a Chrome böngésző Androidos változatával, amely állítólag a jövőben képes lesz arra, hogy kitalálja a gondolatainkat.

Persze mindez ebben a formában egy cseppnyi túlzás, az új funkció lényege ugyanis az, hogy a böngésző előre kitalálja, hogy mit szeretnénk kijelölni, vagy mire akarunk rákeresni, ezáltal nem kell feleslegesen pötyögtetnünk a kis virtuális billentyűzeten, ami főleg menetközben nagyon hasznos újítás.

A Copyless Paste funkció tehát figyeli majd aktivitásunkat a böngészőben, és megpróbálja az így szerzett információkból kitalálni, hogy mire is szeretnénk keresni a későbbiekben, és bár a lehetőség kikapcsolható lesz a Google tervei szerint, módszere azonban annyira hatékony, hogy nem éri meg figyelmen kívül hagyni.

A Google szemléltette is egy példával az újdonságot, így például amennyiben felkeressük egy szolgáltató honlapját, majd utána megnyitjuk a Térképet, akkor automatikusan bekerül a szolgáltató neve a keresőbe, ezáltal nekünk már csak nyugtáznunk kell azt, és rögtön megtaláljuk, amit szeretnénk.

A keresőóriás béta állapotban már most elérhetővé tette az opciót, így ha letöltjük Androidra a legújabb Chrome böngészőt, a chrome://flags parancs begépelése mellett engedélyezhetjük is a gondolatolvasót.
4 hozzászólás

TEchie

7 éve, 6 hónapja és 5 napja

Nekem sem látszik, most néztem meg.

válasz erre

Gólem

7 éve, 6 hónapja és 5 napja

Nálam sincs. Srácok, biztos hogy működik ez? röhögő smiley

válasz erre

VDemon

7 éve, 6 hónapja és 6 napja

Nálam sem jelent meg ilyen, most néztem.

válasz erre

Kisfaludy82

7 éve, 6 hónapja és 6 napja

Nekem nem jelenik meg itt a copyless funkció. Viszont ezernyi másik igen.

válasz erre