Hamarosan eltűnhet a piacról a Tidal, Jay-Z zenei streaming szolgáltatása

2018. május 18.
3.0761
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Nem kizárt, hogy hamarosan újabb roham indulhat meg a Spotify és az Apple Music irányába, a hírek szerint ugyanis komoly problémák vannak a Jay-Z nevéhez köthető Tidal zenei streaming szolgáltatással, mely ha így folytatja, csakhamar földbe állhat.

A Tidalt eredetileg egy norvég cég alapította, de 2015-től Jay-Z tulajdonában áll, egyetlen különlegessége pedig, hogy akár CD-minőségben is streamelhetünk vele zenéket, noha sokan azért is szeretik, mert a rapper gyakran tesz elérhetővé rajta exkluzív szerzeményeket.

Bár a felhasználók bizonyára ebből még semmit sem vettek észre, azonban belsős forrásokból olyan hírek bukkantak fel a Tidal kapcsán, miszerint a cég több hónapos csúszásban van a jogdíjak térítésével a nagyobb kiadók felé, a kisebbek esetében pedig még ennél is nagyobb lehet a késlekedés.

A hír felbukkanását követően sorra jelentkeztek az érintett kiadók, többek között a norvég Propeller Recordings például hangzatosan kijelentette, hogy ők már október óta egy fityinget sem kaptak a Tidaltól, aminek hatására egyre többen gondolkodnak azon, hogy zenéiket eltávolítják a szolgáltatásról.
4 hozzászólás

Fikarc

8 hónapja, 2 hete és 5 napja

Sosem volt nagy szolgáltatás, nincs is létjogosultsága szerintem.

válasz erre

Harder

8 hónapja, 2 hete és 5 napja

Vannak szolgáltatások amik nem képesek kinőni, mert semmiben nem nyújtanak mást mint a nagyok. Attól hogy Jayz exkluzívok jelennek meg rajta, még nem fog tömegeket megmozgatni.

válasz erre

Kisfaludy82

8 hónapja, 2 hete és 6 napja

Porthos írta:
Sorra buknak el ezek a streamingek. Marad a Spotify meg az Apple Music és vége.
Meg a Youtube Music. Szerintem az söpörni fog.

válasz erre

Porthos

8 hónapja, 2 hete és 6 napja

Sorra buknak el ezek a streamingek. Marad a Spotify meg az Apple Music és vége.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink